OBOS Medlem – ett tryggt sätt att köpa drömboendet

För många är bostadsköpet det största köpet man gör i livet, men vägen dit kan kännas svår och stressig. Tack vare OBOS medlemskap kan du köpa en bostad tryggt och enkelt – och får generösa förmåner.

– Det är en långsiktig investering. Även om du inte kan köpa bostad nu så säkerställer du en plats i kön till dagen det är dags, säger Anna Clara Dettner, chef för OBOS Medlem i Sverige

I Nacka bygger OBOS projektet Ampere, nära natur och med vackra vyer.

OBOS har en lång historia och gedigen erfarenhet av att bygga med kvalitet och eftertanke. Just nu utvecklar de mängder av nya bostadsprojekt runt om i landet – många av dessa i Stockholm.

Behåll din köplats efter köpet 

Som medlem tappar du inte din plats i kön, även om du köper en bostad. Du kan till och med överlåta din kötid till en familjemedlem. Det gör att medlemskapet kan följa med dig genom hela bostadskarriären, från studentettan till villan. Som medlem får dessutom ta del av många generösa förmåner och rabatter, berättar Anna Clara. 

– Vi har ett viktigt uppdrag och det är att erbjuda våra medlemmar bra erbjudanden, rabatter och unika upplevelser. Vårt mål är att varje medlem ska hitta erbjudande som gör att man tjänar tillbaka årsavgiften på 200 kronor, säger hon.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder i Stockholm.

Ett medlemskap ger dig förtur till hela OBOS bostadserbjudande. Det innebär att du som medlem får chans att välja läge och bostad först. OBOS erbjuder allt från villatomter, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter. 

Skapar trygghet för köparna 

Det ska vara tryggt och smidigt att köpa bostad, speciellt i dessa tider. För att hjälpa sina medlemmar har OBOS tagit fram trygga lösningar, som ger dig som köpare Skydd mot dubbla boendekostnader eller Tillträdesskydd.

– Min förhoppning är att våra medlemmar känner att våra trygga lösningar gör köpet tryggare och därmed beslutet att köpa sin drömbostad lite lättare, säger Anna Clara.

Deläg halva din bostad 

En ytterligare bra anledning att bli medlem är möjligheten till köp genom OBOS Deläga. Boköpsmodellen gör det möjligt att köpa halva bostaden och samäga resterande del med OBOS. Det innebär att vägen till bostadsköpet blir kortare och enklare.

– OBOS Deläga gör det möjligt för dig som medlem att köpa halva bostaden, eller mer, och betala ett månadsbelopp till OBOS för delen du inte äger. Varje år kan du sedan öka din ägarandel tills du äger bostaden själv, säger Anna Clara.

Vill du veta mer om OBOS Deläga – läs mer här.

Nya bostäder från Djurgården till Ekerö

OBOS har flera spännande projekt i Norra Djurgårdsstaden, ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsprojekt. Här planerar OBOS för cirka 600 nya i projekt som Stadsljus, Kolkajen och Västra Terrasshusen.

Norr om Stockholm utvecklar OBOS projektet Kungsvägen i Sollentuna. Projektet omfattar townhouses i tre plan med spännande arkitektur och genomtänkta designval.

OBOS planerar att bygga bostäder i Norra Djurgårdsstaden med förtur för dig som är medlem.

I Nacka planerar även OBOS att bygga Elverkshuset – ett kvarter med totalt cirka 330 bostadsrätter med planerad inflyttning från 2024. Hela 70 procent av alla köpanmälningar för projektets första etapp var från OBOS-medlemmar. 

Ute på Ekerö, strax utanför Stockholm, planeras projektet Träkvista Torg. Här blir det cirka 130 lägenheter och radhus i bostadsrättsform med planerad säljstart under våren 2023. 

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.