Sollentunas nya oas – Häggviks Dunge

I Sollentunas nya bostadsområde Häggviks Dunge bor du nära både natur och stadspuls. Här bygger Besqab nya lägenheter med ljusa och sociala planlösningar. 

Balkongerna vetter mot den inbjudande innergården.

Häggviks Dunge är en lugn oas, i ett centralt läge i Häggvik. Här kan du återhämta dig och samla kraft, samtidigt som det bara är femton minuter in till stan med pendeltåget. 

– Läget är perfekt för dig som jobbar inne i stan, men kanske inte har lust att bo mitt inne i smeten. Eller för dig som uppskattar småstadskänslan, men vill ha stan inom nära räckhåll, säger projektledaren Robin Jakobsson på Besqab. 

Vill du veta mer om Häggviks Dunge? Kontakta ansvarig mäklare här.

Innergården är hjärtat

En stor inspirationskälla i Häggviks Dunge har varit de öppna gårdarna och mötet mellan trädgård, hus och skog. Därför blir innergården kvarterets hjärta. Fasaderna som är vända mot gården är klädda i stående träpanel, vilket bidrar till den ombonade känslan. 

På innergården kan grannar mötas på ett naturligt sätt.

– Vi har velat skapa en social “vi-känsla” genom att placera balkonger och entrén vända mot innergården. På så sätt kan trygghet och spontana möten mellan grannar uppstå på ett naturligt sätt, säger Robin. 

Ljusa och sociala lägenheter 

I kvarteret bygger Besqab 86 nya lägenheter mellan 1-6 rok med ljusa och sociala planlösningar. Oavsett lägenhet får du antingen en rymlig balkong eller en uteplats som vetter mot innergården. Planerad inflyttning är sommaren 2023. 

Så kan ditt vardagsrum se ut i Häggviks Dunge.

Husen är i varierade höjder med putsade fasader i varma toner och har placerats runt ett öppet gårdsrum inbäddat i en lummiga skogsdunge. På andra sidan dungen finns Norrviken, Järvafältet, butiker, skolor och idrottshallar. 

Klicka här för att läsa mer om Häggviks Dunge.

– Bara några hundra meter från huset ligger Häggviks centrum där du hittar allt från second hand-butiker till trevliga restauranger. I det stora shoppingcentrumet, Häggviks Handelsplats, finns flera stora matbutiker, gym, apotek, vårdcentral och allt du kan tänkas behöva, säger Robin. 

Fokus på trygghet och hållbarhet 

Besqab utgår alltid från genomtänkta planlösningar, tåliga ytskikt och noggrant utvalda material som håller länge. Även hållbarheten är central när Besqab bygger bostäder. Låga driftskostnader är en självklarhet i alla Besqabs projekt. Alla hus är utrustade med fiber och certifierade enligt Svanen med energieffektiva lösningar och hållbara materialval. 

Med Besqabs Trygghetspaket i ryggen kan du som köpare alltid känna dig säker i ditt bostadsköp. De säkerställer bland annat att föreningen har god ekonomi och att du kan sälja din tidigare bostad i lugn och ro. Dessutom får du, genom ett tillträdesskydd, hjälp med boendekostnaden om försäljningen av din gamla bostad drar ut på tiden.  

Läs mer om Besqabs Trygghetspaket här.