Välplanerade bostäder i Västerås nya Volt

Söker du nytt boende i Västerås? I området Tegnér bygger JM det nya bostadskvarteret Volt som består av generösa och välplanerade lägenheter med människan i centrum. 

Volt erbjuder moderna och attraktiva hem, utformade med vardagen i åtanke. Bild: JM. 

Nu berikas Västeråskartan med det nya kvarteret Volt där spännande arkitektur, modern inredning och en grönskande innergård fått ta extra mycket plats. Här finns någonting för alla – oavsett om stor balkong eller separat klädkammare står högst upp på önskelistan. Preliminärt tillträde är hösten 2025. 

Vill du läsa mer om bostadskvarteret Volt? Klicka här.

Vardagslivet i åtanke 

– Målbilden för projektet i sin helhet är att skapa en bostadsmiljö med människan i centrum. Det blir ett levande kvarter med industrikaraktär som utformas med plats för gemenskap och gröna ytor, säger arkitekten Frida Johansson.

Bostäderna har skapats med vardagslivet i åtanke och resultatet är 43 moderna och attraktiva hem om 2-5 rok på 44-136 kvm. Planlösningarna är generösa och praktiska där både kök och badrum är utrustade med energisnåla vitvaror, tvättmaskiner och torktumlare. 

– Det är viktigt att skapa förutsättningar för goda levnadsmönster och vanor. Det gör vi bland annat genom möjlighet till bilpool och odlingsmöjligheter, säger Frida. 

Visionsbild på kvarteret Volt, avvikelser kan förekomma. Bild: JM.

Åldras vackert över tid

Volt har formats av mötet mellan modern arkitektur och områdets kulturarv, och tar därför avstamp i platsens befintliga kvaliteter. Här har man lagt fokus på väl valda material som åldras vackert över tid. Byggnaderna ska andas arkitektur med omtanke, förklarar Frida. 

– Vi vill att det, i både den lilla och stora skalan, ska genomsyra utformningen i allt från omhändertagandet av byggnadsvolymer, materialval och utformning av detaljer. Detaljerna ger karaktär till området och blir en upplevelse för både boende och besökare, säger hon. 

Bli VIP-kund och få förtur till JMs bostäder innan säljstart.

Nära till allt du behöver   

Den grönskande innergården är avskild och främjar gemenskap och umgänge i kvarteret. Där finns även en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter. Huskropparna varierar i höjd med upp till åtta våningar och har en vacker utsikt över Västerås. Här finns närhet till allt du kan tänkas behöva, förklarar Frida. 

– I Volt bor man med närhet till både stadsliv och grönområden. Det finns enkla kommunikationer, skolor och rekreationsmöjligheter genom till exempel fotbollsplaner i direkt närhet, säger Frida.

Volt får en bebodd och trivsam atmosfär med all vardagsservice nära. Bild: JM.

Trygg affär med JM 

Köper du en JM-bostad kan du ta del av deras Trygghetspaket, som bland annat innebär skydd mot dubbla boendekostnader. Du kan få ersättning på upp till 20 000 kronor i månaden i upp till sex månader om försäljningen av din befintliga bostad drar ut på tiden. 

Läs mer om Trygghetspaketet här.

Dessutom erbjuds du tillträdesskydd, vilket innebär att du får skjuta upp ditt inflyttningsdatum med upp till sex månader om du inte skulle kunna flytta in på det överenskomna tillträdesdatumet. 

I Volt byggs Svanenmärkta kvalitetsbostäder, vilket innebär att Svanen granskar miljöarbetet och ser till att JM lever upp till kraven som ställs. Husen ska exempelvis vara energieffektiva, fuktsäkra, ha god ventilation och ett bra insläpp av dagsljus.