Lyxigt villaliv på enklast möjliga vis

I vackra Stensö i Kalmar bygger OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare, det nya projektet Stensö Brygga. Projektet består av unika tvåplanshus, alla med äganderätt, för dig som vill bo granne med hav och natur, men samtidigt ha nära till hela Kalmars stadskärna. 

Husen har färgsatts i en mjuk sandfärgad kulör med svarta detaljer som bidrar med extra karaktär. Foto: OBOS.

Bostäderna är utformade med omtanke i varje detalj, från husens design till de välplanerade planlösningarna och gedigna materialval. Oavsett om du köper ett rad- eller parhus kan du räkna med öppna sällskapsytor och flera sovrum. Utöver det får du ett nytt och fint kök och trevliga uteplatser i form av både altan och balkong.

Här kan du läsa mer om Stensö Brygga!

I stilpaket väljer du själv mellan tre olika stilpaket: skandinavisk, raw eller trend. Inredningarna är noggrant framtagna för att alla material ska passa fint ihop. Dessutom erbjuds ytterligare tillval för att anpassa inredningen efter din personlighet.  

Att bo i äganderätt innebär att du äger ditt eget hem och kan göra vad du vill när du väl flyttat in. Foto: OBOS.

– Här behöver du inte ta dig igenom alla små och stora val som ett husbygge medför. Vi har gjort det enkelt för dig att ge ditt nya hem en sammanhållen stil, säger Elisabeth Berntsson, projektutvecklare på OBOS.

Oslagbart läge 

I Stensö brygga bor du i ett oslagbart läge – här har du lyxen att bo med bara promenadavstånd ifrån svalkande dopp, sköna skogspromenader och nygräddat bröd på det lokala bageriet.

Klicka här för att läsa mer om området!

– Du bor precis intill ett av Kalmars mest välbesökta friluftsområden. Det finns både anlagda elljusspår och gott om mindre stigar att utforska. Allra närmast ligger Stensö badplats, men du har även promenadavstånd till Långviken som kan skryta med både beachvolleybollplaner och hopptorn, säger Elisabeth.Totalt blir det 15 hus om 152-159 kvadratmeter, bestående av både radhus och parhus.

Områdets vackra natur sträcker sig ända in i kvarteret. Foto: OBOS.

Service, aktiviteter och nöjen finns på bekvämt cykelavstånd. Till Öland tar du dig smidigt med bil, buss och cykel – eller cykelfärjan mellan maj och september. 

Frihet och ansvar med äganderätt 

Här i Stensö får du en gyllene medelväg – det är bara att flytta in. Samtliga hus i projektet har nämligen äganderätt vilket innebär att du äger ditt eget boende men flyttar in i ett klart och bekvämt hem. Den här boendeformen passar dig som uppskattar både frihet och ansvar, och som kanske funderat på att bygga eget men tycker det känns krångligt. 

Läs mer om äganderätt här!

Äganderätt innebär att du äger din fastighet, det vill säga bostaden och marken den är placerad på. Du har alltså frihet att göra vad du vill med ditt hus och din trädgård. Du kan renovera, bygga om, hyra ut eller fritt överlåta din bostad. 

Både inredning och utrustning håller en god standard från grunden, allt i en modern skandinavisk stil. Foto: OBOS.

– När du flyttar in finns både gräsmatta, plattsättning, häckar och altan på plats. Utvändigt återstår bara det roliga, nämligen att plantera de växter du vill ha, säger Elisabeth. 

I Stensö Brygga bor du bekvämt och modernt i ett nybyggt hus som kräver minimalt med underhåll. Njut istället av grillkvällar och trädgårdspyssel i din alldeles egna, lättskötta trädgård. Eller bara koppla av i solen på balkongen. 

Vill du läsa mer om fördelarna med äganderätt? Klicka här!

5 fördelar med äganderätt i nyproduktion

  1. Du bor i ett nytt och fräscht hus utan renoveringsbehov.
  2. Du har låga driftkostnader eftersom OBOS hus byggs energieffektivt och har moderna lösningar för uppvärmning och ventilation.
  3. Du gör en god investering för både familjelivet och familjens ekonomi. 
  4. Du äger ditt hus och marken det står på och har därmed frihet att själv påverka renovering, ombyggnation, uthyrning eller dylikt.
  5. Du behöver inte betala någon fastighetsskatt de första 15 åren som har värdeår 2012 eller senare.