Bo på halvön Kvarnholmen omgiven av vatten

Kvarnholmen har haft flera skepnader, från industriområde till att vara ett av Stockholms unikaste bostadsområde. Här bor du på en halvö i Stockholms inlopp, nära skärgården och city.

Bo med vattnet som närmaste granne. Illustration: JM

Kvarnholmen, en halvö i västra delen av Nacka, har en stark industrihistoria som går tillbaka så långt som till 1600-talet. I början av 1900-talet köpte Kooperativa Förbundet (KF) upp Kvarnholmen för att etablera produktion av bland annat mjöl.

Vill du veta mer om Kvarnholmen? Läs mer här.

Bostadsutvecklaren JM är en viktig spelare i utvecklingen av Kvarnholmen, som under de senaste åren blivit ett av Stockholms mest attraktiva bostadsområden. Många av JMs kvarter är inspirerade av gamla kvarnholmen med tegelbyggnader och kvarnar. Vissa byggnader restaureras, medan andra byggs om från grunden.

Bostäder med unika lägen

Högt upp på Kvarnholmens solsida bygger JM Sillkajens Platå. Projektet innefattar fyra punkthus och ligger på Kvarnholmens höjd mot Svindersviken. Bostäderna har öppna planlösningar och stort ljusinsläpp, något som passar perfekt för den utsikt Sillkajens Platå bjuder på. Tillträde pågår fram till april 2023.

Många av JMs kvarter är inspirerade av gamla kvarnholmen och präglas av sitt unika läge. Illustration: JM.

Ett bra exempel på ett nytt och unikt kvarter på halvön är Kvarnholmens Brygga. Här bor du med bästa kajläge med vattnet som närmaste granne längs kajpromenaden. Bostäderna blir ljusa och moderna och präglas av sitt läge med utsikt över både Svindersviken och Stockholms inlopp.

– Ta en promenad längs kajen, eller ta det lugnt och njut av det vackra området, säger Christian Larsson, projektledare på JM för Kvarnholmens Brygga och Sillkajens Platå.

I Kvarnholmen Södra blir det bostäder om 1-5 ROK. Lägenheterna präglas av öppen planlösning och sitt unika läge. Alla bostäder får antingen en fransk balkong, balkong, uteplats eller terrass. Tillträde sker 2023.

Kvarnholmens Udde blir ett familjevänligt kvarter, nära allt du behöver till vardags. Illustration: JM

I grannkvarteret växer ett nytt och familjevänligt kvarter fram. Här byggs Kvarnholmens Udde – moderna bostäder i söderläge, nära både natur och stadsliv. 

​​– På Kvarnholmens Udde bor du verkligen unikt med allt familjen kan tänka sig runt hörnet, säger Erol Yucel, projektledare på JM för Kvarnholmens Udde och Kvarnholmen Södra. 

Ta båten till jobbet i stan

Det finns många faktorer som gör Kvarnholmen till ett populärt bostadsområde. Förutom det natursköna och lugna läget, är det lätt att ta sig till stan med buss eller båt. För kvarnholmenbor som jobbar i stan väntar ett pendlande utöver det vanliga. I stället för långa trafikköer inleds dagen med en promenad till Kvarnholmens båtbrygga, där båten tar dig till Nybrokajen på en kvart.

Ta en promenad längs kajen, träna på utegymmet eller ta med barnen till lekplatsen. På Kvarnholmen finns gott om aktiviteter. Illustration: JM

Miljöer som lockar stora och små

I närområden kan både vuxna och barn roa sig. Barnen på lekplatsen och vuxna på utegymmet, som stoltserar med en av Stockholms vackraste vyer. Lilla Kvarnholmen, en temalekplats som bygger på Kvarnholmens historia och som är utformad av Tor Svae, lockar barnfamiljer från hela stan.

Tryggt att köpa nyproduktion av JM

Det är viktigt att du känner dig trygg med ditt bostadsköp. När du köper bostad från JM ingår Trygghetspaketet, som bland annat skyddar mot dubbla boendekostnader om du inte får din gamla bostad såld, samt tillträdesskydd om du skulle behöva skjuta fram själva inflyttningsdagen.

Klicka här om du vill läsa mer om bostäderna på Kvarnholmen.