Så kan du bo smartare i Stockholm

Den pågående energikrisen har drivit upp svenska boendekostnader på rekordnivåer. Störst är påverkan i äldre byggnader med sämre isolering. JM har byggt lågenergihus sedan 2008 och bara under 2023 planeras för över 20 energismarta, nyproducerade kvarter runt om i Stockholm.

Igelsta Terrass i Igelstavik är ett av många nya kvarter som JM bygger. Illustration: JM

Intresset kring hållbarhet för nya bostäder fortsätter att öka, och så gör också graden av medvetenhet i kundernas val. Inte minst gällande energikostnader och valet av just mer hållbara och miljömedvetna alternativ i framtidens bostäder och bostadsområden.

JM har lång erfarenhet av att bygga lågenergihus och under 2023 planerar man för över 20 nya kvarter med lågenergibostäder runt om i Stockholm.

Läs mer om JMs kommande kvarter här.

Hållbarhet i fokus

I jämförelse med ett hus byggt på 40-talet kan energianvändningen i ett nyproducerat hus från JM halveras. Flyttar du från ett hus byggt på 70-talet kan du sänka energianvändningen med runt 30 procent, en besparing som med dagens elpriser kan innebära många tusenlappar per år.

Alla JMs bostäder är Svanenmärkta och konstrueras för att matcha högt ställda energikrav. Illustration: JM

– Hållbarhetsfokus under produktion skapar låga avtryck för den boende, inte minst vad gäller energikostnad. Vi bygger bostäder där det ställs tuffa krav på allt från god isolering och effektiva ventilationssystem till energisnåla vitvaror. Att bo i en energieffektiv bostad är alltså bra både för klimatet och för plånboken, säger Jon Semb-Josefson, regionchef Stockholm stad hos JM.

Vill du få förtur till JMs bostäder? Klicka här och bli VIP-kund.

Många fördelar

Alla JMs bostäder är Svanenmärkta, konstrueras för att matcha högt ställda energikrav och använder i genomsnitt 19 procent mindre energi än vad byggnormen kräver. JM implementerade också tidigt en väderprognosfunktion som reglerar husets värmesystem beroende på vilket väder som råder vilket effektiviserar ytterligare.

På Kvarnholmens sydsida planeras för nya bostäder intill vattnet. Illustration: JM

Gemensamt för alla JMs bostadskvarter är att de ligger i bra lägen nära kommunikationer, natur och service. Det innebär att oavsett vilket område du väljer kan du se fram emot en energieffektiv bostad och närhet till det som är viktigt i vardagen.

Se JMs alla bostäder till salu just nu.