Lavendelgården – där Skåne möter medelhavet

Borstahusen, det charmiga gamla fiskeläget vid Landskronas kust, växer med ett nytt kvarter. I Lavendelgården byggs en blandning bostäder som omger den lummiga innergården som för tankarna ända till Toscana.

Innergården blir en grön och rogivande oas för de boende i Lavendelgården. Illustration: Nordr

Med ett unikt läge vid golfbanan och havet i fiskebyn Borstahusen bygger bostadsutvecklaren Nordr ett nytt kvarter.

– Lavendelgården blir en modern pärla i rustikt tegel och trä. Mitt bland grönska, mysiga gränder och terrasser. Medelhavskänslan blir påtaglig med spaljéer och små träd som omger det gemensamma poolområdet och gårdshuset, säger Christina Engerup, projektutvecklare på Nordr.

Vill du läsa mer om Lavendelgården? Klicka här.

Nya bostäder med grönt läge

Borstahusen har en fin blandning av nya bostäder och gamla hus där man fortfarande ser de upphängda fiskenäten vid vattnet. Lavendelgården kommer ligga på ett lugnt läge precis intill golfbanan och ett stort grönområde. Här blir det sammanlagt 55 bostäder, från välplanerade tvåor till etagelägenheter och radhus i tre plan. Boytorna varierar mellan 55–155 kvadratmeter.

– Alla hem får minst en rymlig uteplats, balkong eller takterrass. De bostäder som ligger på högsta våningen kommer dessutom få en generös takhöjd med öppet upp till nock, oavsett vilken bostadstyp du väljer, säger Christina. 

Såhär kan ett kök se ut i Lavendelgården. Illustration: Nordr

I radhusen kommer du ha möjlighet att påverka planlösningen efter dina behov. På översta planet kan du välja att få ett öppet allrum eller fylla ytan med ett sovrum, badrum och walk in closet. Från översta planet når du även takterrassen på 28 kvadratmeter.

Läs mer om bostäderna i Lavendelgården här.

När du köper en bostad i Lavendelgården, väljer du kostnadsfritt en av de tre inredningsstilarna: Äng, Fjäll eller Fjord. Du får då en genomtänkt röd tråd genom alla rum som du sedan enkelt kan bygga vidare på med dina egna möbler och inredning.

”En känsla av att bo i hus”

I en form av en solfjäder kommer husen omge den gröna innergården som blir en skånsk tolkning av Toscana. Innergården kommer få växa sig lummig och skapa ett avskilt läge runt den gemensamma poolen och poolhuset.

Intill Lavendelgården ligger golfbanan och ett vildvuxet grönområde. Illustration: Nordr

Landskapsarkitekterna Martina och Maria på Krook & Tjäder har tagit inspiration av både Borstahusens omgivning och medelhavsmiljön.

– Det blir som en andra trädgård utöver sin egen uteplats. Mycket av växtligheten har en vedartad medelhavskaraktär som ger struktur åt trädgården året runt. Innergården blir en naturlig hemmiljö för de boende, en känsla av att bo i hus utan att bo i hus, berättar Martina.

En vardag med guldkant

Borstahusens sandstränder vallfärdar många till under sommaren för att spendera en dag vid havet. Även golfklubben och campingen med spa lockar många och kan sätta en guldkant på vardagen för dig som bor nära. För större naturupplevelser följer du Skåneleden till naturreservatet Hilleshögs dalar med vandringsstråk och vidsträckt utsikt.

Vill du läsa mer om Lavendelgården? Klicka här.

Landskrona ligger inte långt bort, med allt du behöver för vardagsbehoven. I det direkta närområdet finns mataffär, förskolor, skolor och idrottsplats. För dig som jobbpendlar kommer du snabbt ut på leden mot norr eller söder, och tågen från Landskrona station går tätt till både Helsingborg och Malmö.

Beräknad säljstart för Lavendelgården är våren 2023, och planerad inflytt är hösten 2025.