Så tar du dig in på bostadsmarknaden i Göteborg

Har du svårt att finansiera en bostad? Tuffa tider påverkar mångas möjlighet att ta bostadslån, men det finns en lösning. Genom OBOS Deläga kan du äga halva ditt boende – men bo i hela.

I Brf Prefekten finns det en bostad som säljs genom OBOS Deläga. Kanske blir den din nya drömbostad?

Idag är det en utmaning för många att ta sig in på bostadsmarknaden. Med höga priser, krav på stora kontantinsatser och begränsade ekonomiska resurser står många inför hinder när de försöker förverkliga drömmen om att äga sitt eget boende. Det vill bostadsutvecklaren OBOS ändra på genom boendeformen OBOS Deläga.

– OBOS har som strategiskt mål att utveckla såväl städer som livet mellan husen. Många människor utesluts idag från den ägda bostadsmarknaden, trots en bra lön och ett aktivt sparande. Som medlemsorganisation vill vi ändra på det genom att hitta sätt att sänka trösklarna för fler, säger Catarina Carlén, affärsansvarig för OBOS Deläga. 

Vill du veta mer om OBOS Deläga? Lär mer här.

Köp bostad på dina villkor 

Som medlem i OBOS får du förmånen att köpa bostad genom OBOS Deläga som erbjuds för utvalda bostäder över hela landet. Du har möjlighet att köpa minst 50 procent av bostaden och samäga resterande andel med OBOS. Det går också bra att köpa en större andel redan från början. 

En av fördelarna är att kapital som krävs som kontantinsats, vilket normalt är 15 procent av köpesumman, kan minskas med upp till hälften. Det gör det betydligt enklare för personer som vill in på bostadsmarknaden.

I projektet Wendelstrand vid Landvettersjön blir det 200 bostäder med förut för OBOS-medlemmar.

Om du exempelvis köper 50 procent av bostaden kommer du att betala halva årsavgiften till bostadsrättsföreningen. För den del som du inte äger betalar du en samäganderättsavgift till OBOS.

Läs mer om OBOS Deläga här.

Attraktiva bostäder i Göteborg

OBOS bygger just nu flera attraktiva bostäder i Sverige, från moderna lägenheter till trevliga radhus och villor. Ett bra exempel på det är Brf Prefekten, ett projekt som byggs i en ny stadsdel som utvecklas i Mölndal. Här finns det en lägenhet kvar som säljs genom OBOS Deläga.

Wendelstrand blir ett nytt bostadsområde vid Landvettersjön i Mölnlycke med fokus på hållbarhet. Här planerar OBOS för 200 bostäder med förtur för medlemmar. En del av dessa bostäder erbjuds genom OBOS Deläga.

Köp större andel med tiden 

En av många fördelar med OBOS Deläga är möjligheterna att uppgradera din ägarandel över tid när din ekonomiska situation förbättras. Kanske avslutar du dina studier, får ett bättre jobb eller flyttar ihop med din partner.

Catarina Carlén, affärsansvarig för OBOS Deläga.

Medlemskapet i OBOS erbjuder även andra förmåner, däribland rabatter på produkter, försäkringar, resor och nöjen.

– OBOS Deläga gör skillnad. Det hör vi från de som köper sina bostäder av oss, oavsett ålder och bakgrund. Genom OBOS Deläga vill vi fortsätta öppna dörrar och möjliggöra så att fler kan köpa en egen bostad, säger Catarina Carlén. 

Vill du veta om om OBOS Deläga – läs mer här.