Det lilla området med de stora fördelarna

I populära Hjärup planerar JM moderna radhus för den medvetna familjen. Med solceller på taken och bilfritt område för barnen gynnar miljötänket i Tellus både dig och klimatet.

– Med sitt centrala läge, nära till parken, skola och tåg, blir Tellus ett kvarter för det lugna familjelivet, säger Susanne Weidemanis, projektledare på JM.

Läs mer om familjevänliga bostäder Tellus här.

Med Brf Tellus fortsätter JM att bygga nya trivsamma hem i Hjärup. Kvarteret blir granne med Hjärups Park och ligger i anslutning till de tidigare kvarteren: Parklunden, Trädgårdslunden och Humlelunden. Tellus blir en innovativ idyll med smarta lösningar för en bekväm vardag och en hållbar framtid.

Moderna radhus i Tellus

I kvarteret blir det radhus i två eller tre plan om 106–142 kvadratmeter. Samtliga bostäder får minst tre sovrum, en separat tvättstuga och egen trädgård att odla och umgås i. Radhusen i tre plan får till och med en egen takterrass i västerläge.

Solcellerna på hustaken ger både ren el och god ekonomi för de boende genom försäljning av överskottsel. Området blir bilfritt med en samlad parkering med laddstolpar för elbilar. Även husens insida har klimatfördelar med en isolering av hampa som fått suga upp koldioxid.

– Fokuset på klimatet och god boendeekonomi syns inte bara i husen. Projektet innefattar även att öka växtligheten i området, vilket bidrar till en härlig grön miljö och binder kol från atmosfären. Vi bygger även ett förråd för gemensamma trädgårdsredskap, och en station med cykelverktyg och pump för grannarna att dela på, säger Susanne Weidemanis.

Läs mer om de hållbara bostäderna i Tellus här.

Alla JMs hus har miljön i åtanke och är Svanenmärkta. Utformningen av Brf Tellus grundar sig i JMs deltagande i branschinitiativet LFM30 – som siktar mot en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö 2030. 

– Tellus är ett av de första projekten som på allvar arbetar med att minska koldioxidutsläppen och ta ett hållbart helhetsgrepp. Även om det kan komma fler liknande projekt i framtiden, så är Tellus ett av de första i sitt slag, säger Susanne Weidemanis.

Allt familjen behöver i Hjärup

Tellus kommer att ligga mitt i småskaliga villakvarter. Här bor du i lugna och naturnära omgivningar med kort pendlingsavstånd till arbetsplatser i Malmö- och Lundområdet. Närheten till skolor, förskolor, lek- och idrottsplats gör familjelivet enkelt. 

Intill kvarteret ligger Hjärups Park med stora grönytor, utegym och lekplats. I omgivningarna finns även flera fina cykel- och promenadvägar. Nära är det också till Stinsparken där du kan hyra en odlingslott – om inte trädgården räcker till för grönsaksodlingen.

Läs mer om JMs kvarter Tellus här.

Du har promenadavstånd till Hjärups nya station där du kan hoppa på Pågatåget mot Malmö, Lund eller Köpenhamn. Pågatågen har täta avgångar och du kan ta dig till centrala Lund på under 20 minuter med cykel.

Planerad säljstart för Tellus är hösten 2023. Om du är intresserad av bostäderna så kan du bli VIP-kund hos JM, då erbjuds du förtur till bostäderna innan allmän säljstart.