Sänkta priser i Ältadalen – med minst en miljon kronor

I närheten av Nackareservatet ligger Ältadalen. Ett nu etablerat område med flera hus, radhus och kedjehus. I höst är det dags för grannarna i det nyaste grannskapet Syrenen att flytta in – och för dig som vill bo i ett tryggt område nära naturen är det rätt läge att slå till.

Syrenen är ett grannskap med gemenskap. Illustration: Bonava.

I Nacka ligger det nu etablerade området Ältadalen, perfekt för barnfamiljer som söker trygghet nära naturen. I det snart färdigbyggda området har bostadsutvecklaren Bonava lagt stort fokus på att möjliggöra för samhörighet grannar emellan. Så blir det även i grannskapet Syrenen.

Vill du veta mer om Syrenen? Klicka här.

– Syrenens grannskap skapar en fin gemenskap för dig och din familj. Här springer barnen lekfullt mellan sina vänner i området. Det är lätt att ha en aktiv dag i parken där både barn och vuxna kan ha en fin tid tillsammans, säger mäklaren Jessica Plånborg på Erik Olsson, som förmedlar bostäderna i projektet.

Sänkt pris på 158 nya kvm

I Syrenen finns snart 22 färdiga hus som är byggda med hållbarhet i fokus. Här bor du i ett eftertraktat läge – högt och avskilt med husets baksida mot skogen. Husen är äganderätter med fem rum och kök fördelat om 158 kvadratmeter. Och nu har Bonava dessutom sänkt priset, med en miljon kronor. 

Klicka här för att kika på ett prissänkt hus.

Ljust och trevligt mat- och vardagsrum med plats för många. Illustration: Bonava.

Ältadalen är ett nytt och levande villaområde som passar utmärkt för den friluftsälskande familjen. Precis runt knuten ligger både Nackareservatet, Hellasgården och Ältasjön. Här hittar du allt från motionsspår, badplatser och skidåkning. Dessutom bor du nära skolor, förskolor och Älta centrum – allt för att göra vardagen så enkel och bekväm som möjligt. 

Klicka här för att göra en intresseanmälan!

– Med skogen som granne kan du även ta trevliga promenader och joggingturer samtidigt som det är nära kommunikationer och andra nödvändiga faciliteter som affärer och skolor. I området finns dessutom en stor aktivitetspark med bland annat lekplatser, utegym, basketplan och stora gräsytor, säger Jessica. 

Bra för både plånbok och för miljö

Samtliga hus i Syrenen har solceller och till varje hus finns en laddstolpe med två uttag för elbil. Elen som dina solceller producerar väljer du själv om du vill använda eller sälja vidare. Dessutom är grannskapet Svanenmärkt, vilket ger dig möjlighet att förhandla om grönt bolån som ger dig rabatt på boräntan.

– När du äger ett hus i Syrenen bidrar du till en mer hållbar framtid – bara genom att bo. Du kan dessutom ladda din elbil med egenproducerad el från solcellerna på taken om du så önskar, säger Jessica. 

På altanen kan du njuta av trevliga kvällar med vänner och familj. Illustration: Bonava.

Byggda med lågt klimatavtryck 

Om man jämför Bonavas nyproducerade villor med en äldre, klassisk eluppvärmd villa är skillnaden vad gäller hållbarheten stor. Här har du möjlighet att minska din energiförbrukning. I husen finns energisnåla lösningar som ger låga kostnader genom bra isolering och energieffektiva vitvaror och värmeåtervinning.

Bostäderna i Syrenen är byggda med ett lågt klimatavtryck. Grunden som husen står på består av grön betong, ofta benämnt som biobetong. Eftersom Bonava bytt ut en del av cementen mot slagg har de minskat sin miljöpåverkan i projektet med 11 procent. Husen är byggda i trä med ett tätt klimatskal. Blandarna är snålspolande och golvvärmen är vattenburen. Dessutom finns en frånluftsvärmepump som använder värmen som redan finns i huset.

Här kan du läsa mer om hur Bonava arbetar med hållbarhet.