Bo vid havet i lånefri förening i Gamla Hovås

Nu finns chansen att köpa en av de exklusiva bostadsrätterna på Hovåsängen bara ett stenkast från havet i Gamla Hovås. I Brf Hovåsängen bor du lugnt och bekymmersfritt nära bad, båt, golfbana – och bara en kvart till Göteborgs stadspuls. Vill du se bostäderna på plats är du välkommen på visning 4 februari.

Hitta hem i Brf Hovåsängen

Hovås ligger vid kusten på bekvämt avstånd från Göteborgs centrum. Här finns villor med anor från förra sekelskiftet blandat med moderna hus. Det är ett populärt bostadsområde med mycket historia där människor trivts i generationer. Här, på Skepparevägen vid Hovås hamn med hundra meter till stranden och två minuter till golfbanan, ligger Brf Hovåsängen

Vill du veta mer om Brf Hovåsängen? Läs mer här.

Föreningen består av 16 lägenheter fördelade på tre huskroppar och är helt lånefri vilket innebär en stabil låg månadsavgift för medlemmarna då föreningen inte har några räntekostnader. Dessutom ingår allt förutom hushållsel och eventuell parkeringsplats i månadsavgiften, som för en trea på 80 kvadratmeter ligger på cirka 2 700 kronor.

Här bor du i en lättskött våning med villakänsla, egen generös terrass eller uteplats med trädgård och egen ingång. Bostäderna är klara för inflyttning och försäljningen pågår. 

Läs mer om lånefri förening här. 

Projektet är ett samarbete mellan Hovås Villastad och bostadsutvecklaren Tornstaden. Hovås Villastad driver även den anrika badplatsen och restaurangen Hovås Kallbadhus, med en vision om att utveckla Hovåsängen till en levande plats att trivas på lång tid framöver. 

Unikt läge vid kusten i Gamla Hovås

Brf Hovåsängen ligger på bekvämt avstånd till allt du behöver för en trivsam vardag. En kort promenad bort finns bland annat Hovås Kallbadhus som funnits i över hundra år. Kallbadhuset är en lugn oas vid en av Göteborgs finaste sandstränder med bryggor, bastu, restaurang, kiosk och boulebana. 

Vill du bli kontaktad av en mäklare? Klicka här.

För dig som gillar golf ligger Göteborgs GK inom slaglängds avstånd. Klubben bildades redan 1902 och har ett karaktäristiskt klubbhus från 1910. 

Alldeles intill Hovåsängen ligger Hovås småbåtshamn med plats för både segel- och motorbåtar. I närheten finns även Säröbanan som sträcker sig från Göteborg till Särö. Den gamla banvallen fungerar idag som ett promenad- och motionsstråk med vacker utsikt över hav och land. Nya Hovås, med alla sina affärer och restauranger, ligger bara en kort cykeltur bort. 

Ett hem att längta till

Brf Hovåsängen består av tre bostadshus i två plan samt ett gårdshus. Bostädernas storlek varierar mellan 79–167 kvadratmeter. Här får du ett lättskött och bekvämt boende med känslan av att bo i hus. Alla lägenheterna på markplan får en egen trädgård med trall, gräsmatta och häckplantering. Lägenheterna på övre plan har hiss och generösa terrasser med havsutsikt.

Läs mer om bostäderna i Brf Hovåsängen här.

Bostäderna är framtagna med stort fokus på design och material av hög kvalité. Köken är handgjorda i Småland och har gedigna lådor av massiv björk, hyllplan i ek och bänkskivor i kalksten eller granit. Vitvarorna har hög standard och är i rostfritt utförande. Med kökets placering i direkt anslutning till uteplatsen är det enkelt att duka upp ute och njuta av Hovås marina atmosfär till maten. 

Brf Hovåsängen har utvecklats för att passa in i omgivningen. En låg bebyggelse i hållbara och gedigna material som smälter in i naturen. Havet, stranden och graniten har varit inspiration till de genomtänkta kulörvalen i bostäderna. 

Välkommen på visning

Vill du uppleva bostäderna och kvarteret på plats? Då är du välkommen på visning söndagen 4 februari. Fyll i dina uppgifter för att bli kontaktad av mäklaren Margareta Bjurefalk som förmedlar bostäderna i Brf Hovåsängen.

Anmäl ditt intresse för Brf Hovåsängen här.

Per E Davidsson är en av initiativtagarna till bostadsprojektet och Hovåsbo sedan många år. Här berättar han om vad Hovås har att erbjuda.

Vad bär Gamla Hovås på för historia? 

– Hovåsängen ligger i det område som har kommit att kallas det Gamla Hovås efter att området som växt fram i Brottkärr söder om Hovås de senaste åren fått namnet Nya Hovås. Från att ha varit ren lantbruksbygd vid havet började Hovås, vid förra sekelskiftet, utvecklas till en rekreationsort för stadens befolkning i samband med att den nya järnvägslinjen invigdes. Att man begav sig till Hovås och inte stannade längre in i Askimsfjorden beror säkerligen på de fina sandstränderna vid Hovås Kallbadhus, västkustens kala klippor och de öppna vyerna mot havet och skärgården. Även Sveriges äldsta golfklubb flyttade hit från Hisingen samma år som Säröbanan öppnade, berättar Per E Davidsson.

Som boende i Hovås – vad kan jag förvänta mig? 

– Jag tycker att Hovås erbjuder allt som en familj kan önska sig. Utöver hav med sköna bad, båthamn och golfbana finns vackra strövområden in på knuten, flera förskolor och skolor upp till och med nian, simhall, ishockeyhall, flera gym och närhet till Nya Hovås köpcentrum som har det mesta. Gamla Hovås har utvecklats varsamt och är ett lugnt bostadsområde med hus som påminner om skilda tidsepoker, säger Per avslutningsvis.