Därför ska du köpa nyproduktion i Helsingborg

I hjärtat av Mariastaden, bara sex minuter från Helsingborgs stadskärna, växer något unikt fram. VéloCity, ett kvarter utvecklat av Serneke, ligger lugnt och lummigt nära stadspulsen. Det finns några få bostäder kvar i etapp 2, och försäljningen av etapp 3 är i full gång. Så missa inte chansen att bli en del av VéloCity!

VéloCity ligger inbäddad lugn och lummigt, nära allt du behöver för att få ihop vardagen.

Just nu färdigställs etapp 2 och 3 i VéloCity i stadsdelen Mariastaden. Här blir det ljusa och moderna bostadsrätter om 2-4 rum och kök, där alla får antingen balkong eller uteplats. 

Vill du veta mer? Klicka här.

En av dem som redan flyttat in i VéloCity är Gunilla Alkmyr. Hon valde att sälja sin villa för ett halvår sedan, för ett lugnare och modernare boende – nära allt hon behöver i vardagen. 

– Jag såg en annons om kvarteret i sociala medier och bestämde mig för att sälja huset. Grannarna är trevliga och vi hejar när vi möts. Vi har flyttat in vid lite olika tidpunkter, och ännu är alla inte på plats, berättar hon.

Mäklaren Stellan Kjellsson, på Svenska Mäklarhuset Helsingborg, som förmedlar bostäderna i projektet, och Gunilla Alkmyr, redan boende i VéloCity.

I februari 2024 är det inflyttning till VéloCitys andra etapp, och för dig som är snabb finns det ett fåtal lägenheter kvar till försäljning. I etapp 3 finns det ett bredare utbud av lägenheter kvar, mellan 46-90 kvadratmeter. Inflyttning till sista etappen sker från och med mars 2024. 

Vill du veta mer om VéloCity – klicka här.

Ekonomiska fördelar med nyproduktion

Det finns flera fördelar med att köpa nyproduktion just nu. Inte nog med att du slipper stressiga budgivningar. När du köper en nyproducerad bostad i Serneke får du ett hem med god inomhusmiljö och låga driftskostnader, tack vare bland annat solceller på taket och bergvärme. Dessutom är det ett väldigt tryggt val – där garantier och service ingår. 

– Att köpa nyproduktion kan vara en mycket lönsam investering på sikt, särskilt i attraktiva områden. Nybyggda bostäder har minimala renoveringsbehov i många år framöver, vilket håller månadsavgifterna stabila, säger Johanna Raning, privatekonom på Handelsbanken. 

Såhär kan en bostad med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum se ut i VéloCity. Bild: Serneke.

Att köpa en bostad är för många livets största affär. Därför har Serneke tagit fram ett trygghetspaket, ett tryggt köp, för sina kunder. I det ingår bland annat utökat tillträdesskydd som skydd vid försäljning av befintligt boende. Dessutom förvärvar Serneke de lägenheter som inte säljs – så att föreningen slipper drabbas av eventuella minskade intäkter. Föreningens energideklaration ger köparen möjlighet att teckna grönt bolån. 

Klicka här för att veta mer.

Boende i VéloCity: ”Läget är ännu bättre”

I VéloCity finns allt du behöver för att få ihop vardagen. Området är lugnt och grönt, nära både skog och hav. Bara två minuter från kvarteret hittar du närmaste matbutik, och tre minuter bort hittar du Maria Station som snabbt tar dig till centrala Helsingborg. För dig som har barn finns det bra skolor i närområdet.

Badrummen blir ljusa, rymliga och moderna. Bild: Serneke.

Emmy Nilsson, boende VéloCitys första etapp, kan bara instämma. Hon föll för flera saker med kvarteret, men kanske särskilt det unika läget i Helsingborg.

– Jag var intresserad av nyproduktion, och lägenheterna har bra planlösningar men kanske ett ännu bättre läge som lockade mig direkt. Strax utanför stadspulsen, men ändå nära till allt, från mataffär och natur till pendeln, säger hon avslutningsvis. 

Vill du läsa mer om VéloCity? Klicka här.