Arkitektritade lägenheter nära havet i Mellbystrand

Ett stenkast från havet i Mellbystrand ligger Kvarteret Romberg. Kvarteret består av ljusa och välplanerade lägenheter – bland annat penthouse med havsutsikt. Här bor du underhållsfritt i hjärtat av Mellbystrand med naturen, restauranger och den milsvida sandstranden runt hörnet. 

Kvarteret Romberg består av 43 arkitektritade bostadsrätter som byggs i tre etapper. Det blir rymliga tvåor, treor och penthouse – alla med en 10 kvadratmeter stor balkong eller uteplats. Lägenheterna har hög standard med luftiga planlösningar, breda fönsterpartier mot havet och materialval med det där lilla extra. 

Projektet är ett lokalt engagemang, tillsammans med PB Bygg i Falkenberg, som länge har varit närvarande i Mellbystrand. Säljstarten är våren 2024 och inflyttning i etapp två sker hösten 2025. 

Vill du läsa mer om Kvarteret Romberg? Klicka här.

Anne sålde sin stora villa och flyttade till en lättskött trea i Kvarteret Romberg. Hon stortrivs i sitt nya hem och i de bekanta omgivningarna vid havet. 

– När man haft ett stort hus blev en trea lagom att flytta till. Det är många här som haft hus tidigare och vill ha samma fina läge men bo mer lättskött. Jag ville bo kvar i vackra Mellbystrand där jag bott i över 50 år. Du bor centralt med ett stenkast från havet och har det fantastiska naturreservatet Hökafältet en knapp kilometer bort. Så man vill ju inte lämna det här området, säger Anne. 

Stilsäkra och välplanerade lägenheter

Oavsett om du köper en tvåa, trea eller penthouse högst upp i huset får du en luftig planlösning med stora fönsterpartier. Arkitekten har lagt fokus på att få till estetiska hem vända mot rätt väderstreck med fina ljusinsläpp – och samtidigt med begränsad insyn från grannar. 

Tidlös design med ljusa material och inslag av mörkare detaljer för en fin kontrast präglar bostäderna i Kvarteret Romberg. Du har även möjlighet att påverka inredningen med tillval och färger, för att få din lägenhet precis så som du vill ha den. 

Tvårummarna är 56,5 kvadratmeter med en ytsmart planlösning. Sovrummet är placerat mot öster för sval sovrumstemperatur och kök och vardagsrum får en trivsam öppen planlösning mot söder/väster. 

Treorna är 86,1 kvadratmeter och får en extra gästtoalett. Även här är båda sovrummen placerade i fil mot öster och på andra sidan ligger vardagsrummet och det rymliga köket med matplats. 

Läs mer om bostäderna Kvarteret Romberg här.

– Det är ett bekymmerfritt och bekvämt boende, man behöver bara stänga dörren om sig. Lägenheten är ny och fräsch och planlösningen är väldigt bra. Framförallt är lägenheten så ljus tack vare den långa väggen med fönster, säger Anne. 

Penthouse – livskvalitet på hög nivå

Högst upp i husen finns även penthouse. Här får du vacker utsikt över Laholmsbukten tack vare att övriga hus i området är lågt byggda. När du kliver in i de översta lägenheterna möts du av en härlig rymd med öppet i tak ända upp till nock över vardagsrum och kök. På den stora balkongen kan du njuta av en måltid ute med milsvid havsutsikt. 

Nära till allt du behöver

Mellbystrand är ett attraktivt bostadsområde både för fastboende och semesterfirare. Här finns bland annat Sveriges längsta sandstrand utmed Laholmsbukten. Med sina sanddyner och långgrunda vatten sträcker den sig 12 kilometer ända bort till Båstad. 

Kvarteret Romberg har ett strategiskt läge nära både natur, kultur, service och goda kommunikationer som E6:an, Västkustbanan och två flygplatser. Du når Göteborg på en timme och Köpenhamn på en och en halv timme, vilket ger goda möjligheter för jobbpendling. 

Se tillgängliga lägenheter i Kvarteret Romberg här.

– Folk som kommer hit som inte bor här tycker det är så trevligt. Jag är så glad att jag tog det här steget att flytta. Jag ser också fram emot att glasa in balkongen snart, säger Anne avslutningsvis.