Lyckebacken – framtidens idyll i Lund

I ett fantastiskt läge i Lund, nära stan och grönområden, planeras den nya stadsdelen Lyckebacken. Det blir en levande stadsdel med välplanerade lägenheter och stadsradhus – och nu har du chansen att bli en av de första att flytta in. 

I sydvästra Lund växer den nya stadsdelen fram. Illustration: Lyckebacken.

Lund växer med stormsteg. Den här gången är det i sydvästra Lund som stadsdelen Lyckebacken växer fram. Här kommer det erbjudas boenden för livets olika skeden – från det första egna hemmet till det bekväma och hållbara boendet som passar den växande familjen. Planerad säljstart är innan 2030, men redan nu kan du göra en intresseanmälan. 

Vill du göra en intresseanmälan? Klicka här för att läsa mer.

– Den här platsen har en perfekt balans mellan avkoppling i naturen och stadens bekvämligheter, vilket gör det till ett idealiskt hem för dem som uppskattar både stillhet och livfullhet, säger Martin Hjelt, VD på Lyckebacken som är ett samarbete mellan JM och OBOS. 

Levande stadsdel 

I Lyckebacken kommer du bo i en levande och mångsidig stadsdel där flera tusen människor bor, arbetar och rör sig. Här planeras det för omkring 2500 bostäder. Spår från områdets rika industrihistoria kommer bevaras och flätats samman med modern arkitektur, härliga grönområden och långa stråk fyllda av aktivitet.

Här kommer flera tusen människor bo, arbeta och röra sig. Foto: Lyckebacken.

Lyckebacken kommer vara en förebild för hållbar stadsutveckling, där den industriella historien möter framtidens innovationer. De planerade bostäderna kommer att vara miljömärkta, vilket garanterar hög kvalitet och låg energiförbrukning.

– Att köpa en bostad i Lyckebacken innebär att man investerar i en framtid där modernitet och miljömedvetenhet går hand i hand, säger Martin Hjelt. 

Vill du läsa mer om Lyckebacken? Klicka här.

Attraktivt läge

Lyckebacken ska bli regionens mest aktiva stadsdel, och ligger mellan gröna Höje å och centrala Lund. Tack vare idrottsanläggningarna, som ligger inom bekvämt räckhåll, kan du enkelt engagera dig i fysiska aktiviteter och sporter. Precis vid din bostads tröskel väntar Lyckebackens egna pågatågsstation som erbjuder smidiga transporter – till och från ditt hem. En kort promenad eller cykeltur är allt som krävs för att nå Stadsparkens grönska eller Lunds centrum, där ett stort utbud av restauranger, caféer och butiker väntar.

Lyckebacken ska bli regionens mest aktiva stadsdel. Illustration: Lyckebacken.

– De moderna bostäderna representerar en framtid där hållbarhet och teknik går hand i hand. Visionen om en grönare och smartare framtid, där man kan njuta av både stadens puls och naturens lugn, är verkligen ett inspirerande steg mot att möta dagens och morgondagens miljöutmaningar, säger Martin Hjelt avslutningsvis.   

Här kan du läsa mer om Lyckebacken.

Om projektet

Projektet sker i samarbete mellan JM, OBOS och Lunds stad. Samarbetet mellan JM och OBOS sker genom joint venture-bolaget Lyckebacken, där respektive part äger hälften.