Bo med Vättern runt hörnet i ditt nya hem 

Vill du bo med Vätterns stränder bara ett stenkast från ditt hem? I nya Brf Bostället bor du med det bästa av två världar – i ett naturlandskap med närhet till både vattnet och stadens puls. 

Trädgården i enplanshuset. Illustration: Ekeblad Bostad.

På Karlsfrid i Vadstena skapar Ekeblad Bostad ett modernt bostadsområde med 20 bostadsrätter. Området passar fint in i Vadstenas historiska miljö och landskap med dess låga bebyggelse och vackra detaljer. Här blir det fristående villor samt rad- och parhus i en- och tvåplan – alla med egen tomt. 

Vill du veta mer om Brf Bostället? Klicka här.

– Den här typen av bostäder har inte byggts i Vadstena på flera år. Det som sticker ut är verkligen Boställets karaktär och arkitektur – det är hög kvalitet från grunden, säger fastighetsmäklaren Daniel Lahdo, som förmedlar bostäderna. 

“Stor trygghet”

Storleken på bostäderna varierar mellan 80 och 120 kvadratmeter, fördelade på 3-6 rum och kök. Dessutom har du som köpare möjlighet att påverka din bostad med olika planlösningar och tillval. 

Öppet mellan kök och vardagsrum i enplansvillan på 80 kvm. Illustration: Ekeblad Bostad.

– Här kommer barnfamiljer som vill ha en trädgård trivas bra, men även par som vill flytta ifrån sina stora hus till någonting mindre. En stor trygghet är just att det är brf-form och att grannarna därmed har ett gemensamt ansvar, säger Daniel Lahdo.

Klicka här för att göra en intresseanmälan.

I Brf Bostället bor du med närhet till fina promenadstråk och med lugnet utanför stadskärnan. Läget är svårslaget med mycket natur och fritidsaktiviteter. Här finns både Tycklinge friluftsområde och Vätterns stränder, med allt du behöver för både avkoppling och upplevelser.

– Här får du som köpare en trygg försäljningsprocess med en byggherre som utvecklat flera tidigare projekt med goda referenser och erfaren personal. Vi erbjuder även en kostnadsfri värdering till dig som intressent, för en trygg övergång till din nya bostad, säger Daniel Lahdo. 

Trädgården till den fristående villan om 120 kvadratmeter. Illustration: Ekeblad Bostad.

Nytt möter gammalt 

I Brf Bostället har inspirationen hittats i Vadstenas låga bebyggelse och vackra detaljer, där det nya ska smälta samman med det gamla. Parhusens fasader är i trä, med stående panel och ribbor, medan villorna byggs med putsade fasader. Det klassiska Vadstena-staketet skapar en charmig avgränsning mellan tomter och gata. De moderna inslaget återfinns bland annat i de stora fönsterpartierna. Här skapas ljus och rymd inne i bostäderna vilket ger en inbjudande känsla. 

Här kan du se mer av bostäderna i Brf Bostället.

Vadstena är en sommarstad med mycket aktiviteter och evenemang. Här blommar staden ut med allt från konserter på borggården till opera i en fabrik ute på slätten. Uteserveringarna fylls av både turister och lokalbefolkningen. 

Planerad säljstart är hösten 2024 och planerad inflytt är under 2025/2026.