Baldersvägen 44-46

Dalarö, Haninge Karta & restider

4 800 000 kr
BostadsrättBostadsrätt Nyproduktion 

Hemsida: www.lyngsasa.se

I Stockholms skärgårds vackra södra delar, omgiven av lummiga öar, karga kobbar och den glittrande Jungfrufjärden ligger en av Dalarös vackraste och mest sägenomspunna fastigheter Lyngsåsa: en bevarad slottsliknande villa från 1921 omgiven av 20 000 kvadratmeter praktfull och varierad parkmiljö i omedelbar kontakt med havet. Många är de prominenta kulturpersonligheter som bevistat Lyngsåsa genom åren och platsen har genom åren utgjort landmärke på vägen in mot land. Här - mindre än 40 minuter från centrala Stockholm - skapar BTH Bostad i samarbete med arkitektkontoret Brunnberg & Forshed nu boenden för en ny tids skärgårdsliv med känsla för platsen och traditionen.

För de boende på Lyngsåsa väntas ett rikt liv, såväl socialt som rekreationsmässigt. Här tar man den vackra stigen längs med klippkanten, förbi de formklippta buskarna och ner via skogskanten till föreningens alldeles egna vedeldade bastu med glasade partier och magnifik utsikt mot vattnet. Här finns också en vacker naturstrand, skyddad från vind och vågor via piren som löper längs kanten på udden hela vägen från båtplatserna i norr till bastun i söder. För de boende finns också ett eget gym med rekreationsavdelning, båtplatser för de boende och tillresta besökande samt gästlägenhet för långväga gäster.

De 13 skärgårdsvillorna, med tre till fem lägenheter i varje, är ritade av den prisbelönta arkitektfirman Brunnberg & Forshed. Villorna är en modern tolkning av Dalarös klassiska trävillor. Den sammanhållet strama stilen med genomarbetade detaljer skapar variation och en småskalig känsla i den sköna parkmiljön. Lyngsåsas 51 lägenheter har alla privat terrass eller balkong, och varje hus har dessutom en egen trädgård där husets lägenhetsinnehavare får en gemensam oas att nyttja kanske en grillplats, ett matbord eller varför inte gemensamma solstolar? Genom noggrant utvalda, hållbara och vackra material speglar interiörerna, ritade av arkitekt- och konceptstudion Whyte Lilja, den omgivande skärgårdsnaturen.

Bostäderna på Lyngsåsas magnifika sjötomt är belägna mitt i en av skärgårdens vackraste delar, och Dalarö lever året runt. Här finns ett rikt utbud för alla behov: från bageri, fiskaffär och restauranger till dagligvaruhandel, bank, post och vårdcentral. För- och grundskola ligger bara några hundra meter från Lyngsåsa. Båtklubb, tennis- och golfbana finns nära till hands för en aktiv fritid.

Dalarö trollbinder med sina vackra träbyggnationer omgivna av prunkande rabatter och dignande fruktträd. Att vandra runt på Dalarö är som att kastas bakåt i tiden, som om tempot i kroppen sänks en aning. Här är en plats att trivas och varva ned på, en oas helt enkelt.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
82,5 m²
Antal rum
3 rum
Avgift/månad
3 850 kr/mån
Pris/m²
58 182 kr/m²
Räkna på boendet

Marcus Torell

Magnusson Nyproduktion AB

Telefon: 08-41053804 Kontor: 08 410 538 00

E-post:

Till salu från samma mäklarkontor

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Baldersvägen 44-46 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
4 800 000 kr
Avgift/månad
3 850 kr/mån

Statistik

1 291
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 72 dagar sedan, den 2 oktober 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra bostadsrätter som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips