Nifsand 351

Örebro Se på karta

395 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Annat
Antal rum
1 rum
Boarea
40 m²
Tomtarea
700 m²
Byggår
1945
Driftkostnad
1 159 kr/år
Arrende
10 000 kr/år

Välkommen till Nifsand 351, Odensbacken.

Med ett attraktivt naturskönt läge "off -grid" med närhet till bad finns nu en chans att förvärva detta mycket trevliga fritidshus på arrendetomt med sjöutsikt som varit i samma familjs ägo i 75 år.
Fritidshuset består i dagsläget av 1 rok om ca 40 kvm med sovalkov. Tidigare var sovalkoven i allrummet ett separat sovrum och man kan med fördel sätta upp en vägg för att få 2 rum igen.
Vid entrén möts du av mysig inglasad veranda med utsikt mot sjön Hjälmaren. Här kan man med fördel njuta av sommarkvällarna och andas in lugnet. I allrummet finns en öppen spis där man kan tända en brasa om kvällarna blir kyliga, plastmatta på golv med befintligt underliggande trägolv. Allrum med sovalkov med garderob, trägolv. Mindre kök med gasolspis med ugn, diskbänk (vattenpump i underskåp). Bra förvaring i köksskåp. Köksfönstret har utsikt mot sjön. Här finns även en jordkällare med lucka i köksgolvet. Fritidshuset har genomgående ljusa ytskikt och säljes i befintligt skick.
En egen vattenbrunn finns på tomten med vattenpump som ger vatten in till köket och huset drivs med 12-volts batteri. Nydragna elledningar (fackman) för den som vill ansluta sig till det elnätet. Man kan med fördel installera solcellspanel då man har gott om soltimmar hela dagen. På tomten finns en vedbod med papptak samt ett uthus med hobbyrum som kan göras till gästrum och ett tvättrum med utedass.
Trädgården är av naturtomt med mycket öppna ytor.

Här bor man med närhet till två badstränder på Nifsands udde. En hel del fina områden finns att utforska inom en kortare bilfärd. Varför inte ta färjan till Vinön och avnjuta en god lunch på värdshuset där de även har en del musikaftnar! Dimbobaden, Läppe har även fina badstränder samt att man kan ta en kaffepaus på Hjälmaregården i Läppe. Utflyktsmål kan göra till Vingåkers outlet, Julita som är en riktig sommaridyll med god lunch på Julita gård. En del auktioner hålls även i Julita samt traditionellt midsommarfirande.

Busshållplats finns en kortare promenad upp till stora vägen.
Från Eskilstuna, Arboga är det ca 6,5 mil till Nifsand. Örebro ca 4 mil, Katrineholm & Julita ca 2 mil.
Matbutiker finns närmast i Julita, Odensbacken & Vingåker.

Välkommen att kontakta mäklaren för bokning av visning!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarringen Örebro