Irisvägen 85

Tuna Backar, Uppsala kommun Se på karta

850 000 kr

995 000 kr -15 %
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Annat
Antal rum
2 rum
Boarea
24 m²
Tomtarea
405 m²
Uteplats
Ja
Driftkostnad
5 187 kr/år
Arrende
6 479 kr/år

För att boka privatvisning - vänligen kontakta ansvarig mäklare Cornelia Widmark på 070-246 92 02.

Välkommen till denna fantastiskt fina kolonistuga med gavelläge samt en helt underbar dröm till trädgård i populära Tuna Koloniträdgårdsförening! Oavsett om du är nyfiken nybörjare eller van trädgårdsodlare, gammal eller ung, här kommer du att hitta känslan av fridfullhet och lugn i sinnet.

På tomten finner du flertalet fruktträd, bärbuskar och pallkragar samt vackra blommor. Alla växter samsas väl och skapar en sammanhållen, genomtänkt och harmonisk trädgård som blomstrar från tidig vår till sen höst. På tomten finns gott om plats för små oaser av sittgrupper där den nybyggda paviljongen har en central plats i trädgården som vackert ramas in av vackra träd och buskar. En plats att samla hela familjen och vänskapliga sammankomster för att njuta av eran helt egna sommardröm.

Mycket fin och välskött kolonistuga om 24 kvm med fina ytskikt som smälter väl in med stugans charm. Ljust och luftigt vardagsrum med rikligt ljusinsläpp och en centralt placerad eldstad som både ökar mysfaktorn och ger värme. I vardagsrummet finns även en installerad luftvärmepump som ger värme till stugan under kyligare dagar och svalka under sommarens allra soligaste dagar. Sovrum med plats för dubbelsäng och ett charmigt kök i femtiotalsstil med kyl/frys, spis, ugn samt förvaring i inbyggd garderob och öppning till en praktisk matkällare.

Vid stugans entré finns en fin uteplats under tak med gott om utrymme för långbord eller mysiga loungemöbler. Här finns även ett litet förråd med förvaringsutrymme. Längst ned på tomten finns en stor förrådsbyggnad där allehanda verktyg och maskiner får plats.

Stugan är belägen på lagom avstånd till Föreningshuset där gemensamhetsutrymmen med bekvämligheter som duschar, toaletter, tvättstuga och bastu finns.

Föreningen har en festlokal som kan bokas vid större evenemang, uppskattat midsommarfirande bland tunakolonisterna och även närhet ner till Fyrisån med brygga och badplats. Besök gärna föreningens hemsida för mer information, www.tunakolonin.se

Några av de större perenna växterna på tomten är:

tre äppelträd: transparente blanche, "familjeträd" (flera olika sorter inympade bl.a. Sävstaholm) och fredrik
plommon
björnbär
hallon
amerikanska blåbär
smultron
krusbär
svarta och röda vinbär
rabarber

Träd/buskar:
syren
schersmin

I rabatter:
kejsarkrona
tulpan
luktärt
iris
malva
pion
ros
lammöra
nattljus
höstanemon
mynta
vildvin
bolltistel
klematis
japansk lykta
m.fl.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Uppsala

Kontakta mäklaren

Cornelia Widmark

Fastighetsbyrån Uppsala
Mäklare Cornelia Widmark, Fastighetsbyrån Uppsala
070-246 92 02