Västra Bergsvägen 4

Stora Timrarö / Skärgård, Österåkers kommun Se på karta

3 750 000 kr

4 500 000 kr -17 %
Bostadstyp
Fritidsboende
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
72 m²
Biarea
58 m²
Tomtarea
2 353 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1974
Driftkostnad
10 600 kr/år

Ett paradis på Stora Timrarön med kvällssol och ett magiskt tyst läge. Välplanerat fint fritidshus ca 72 kvm med modernt kök och duschrum med vattentoalett. Två bra sovrum och en trevlig storstuga med kök. Vardagsrum med soffhörna framför öppna spisen samt matbord i glasveranda med sjöutsikt. På tomten finns även en gäststuga ca 30 kvm med dusch och vedbastu samt en oinrett attefallshus. På fastigheten finns sängplats för minst 10 personer. Till fastigheten hör en egen båtplats vid västra ångbåtsbryggan.

Välkommen in till ett härligt skärgårdshus som är smakfullt inrett och renoverat för den som bara vill flytta in och njuta redan till sommaren. Vi kommer in i en välplanerad hall med plats att hänga av sig ytterkläder och ställa undan skor samt ytterligare förvaring i angränsande klädkammare. Från hallen når man även sovrum och toalett. Det är idag två fina sovrum det ena med plats dubbelsäng det andra med våningsäng båda med plats för förvaring. En fin fräsch toalett med svart laminatgolv och vitkaklade väggar, wc och handfat samt dusch, renoverat 2020. Via ett modernt vitt kök från 2005 med spis, kyl/frys (2021) och diskmaskin kommer vi in i huset mycket fina och trevliga sällskapsrum. Här sitter man gärna sommardagar och ser ut genom det stora fönsterpartiet mot farleden eller mörka höstkvällar framför öppna spisen. Rummets tillhörande glasveranda är en underbar matplats som blir "pricken över i " i detta fina hus. Från sällskapsrummet når man altanen som sträcker runt två sidor av huset, här är det med sol hela dagen och en vilsam plats att sitta och bara koppla av.

På tomten finns ett fint välplanerat gästhus om ca 30 kvm med en egen altan. På altanen sitter man gärna på morgonen i lugn och ro med en kopp kaffe eller efter bastun och tittar ut över farleden med en kall öl. Huset har två bra gästrum med fem sovplatser och en dusch/toa med vedbastu samt en snickarbod. Utöver gästhuset finns ett oinrett Attefallshus (20 kvm) och en förrådsbyggnad (ca 8 kvm ).

Fastigheten kan säljas med inventarier (Möbler, Gräsklippare och Fyrhjuling med släp)

Hela huset är renoverat invändigt på 2000 talet i klassisk skärgårdsstil med vitmålad pärlspont och fina trägolv (Laminat). Badrummet gjordes om 2020. Taket har lagts om nu i juni 2021.

På Stora Timrarö finns en gemensam avsaltningsanläggning som tar upp vatten från havet och renar det till dricksvatten. Det finns därför inga problem med vattentillgången för den som vill ta sig en lång dusch eller om man som i detta hus vill ha vattentoalett. Avloppet är en tvåkammarbrunn med infiltration som är godkänd för toalett och dusch.

Detaljplanen medger en huvudbyggnad om 100 kvm, en våning och inredd vind max 4,0 meter högt
samt två komplementbyggnader om max 40 kvm tillsammans och max 3 ,0 meter höga. Se bifogad detaljplan.

Till ångbåtsbryggan på öns östra sida lägger Waxholmsbolagets båtar från Stockholm till året runt (det finns året runt boende på ön).
Närmaste Marina på fastlandet är Dyviks marina ca 10 minuter med båt, där finns möjlighet till båtplats och parkering.

Läs mer hos mäklaren
Tradition Fastighetsmäkleri AB

Kontakta mäklaren

Björn Sommar

Tradition Fastighetsmäkleri AB
Mäklare Björn Sommar, Tradition Fastighetsmäkleri AB
+46708852256