Holmbro 312

Skogstibble, Uppsala Se på karta

1 250 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
60 m²
Tomtarea
3 673 m²
Byggår
1899
Driftkostnad
7 200 kr/år
Antal besök
1 112
Dagar på Hemnet
1

Soldattorp! Genuint och charmigt torp från förra sekelskiftet. Varsamt renoverat med harmoni mellan gammalt och nytt. Internet till huvudbyggnaden är indraget och där väntas påkoppling inom kort. Här är det skönt att vara!

Upplands kanske finaste Soldattorp som har ett idylliskt läge i natursköna Skogstibble utanför Uppsala. Soldattorpet, som ursprungligen tillhörde Hagunda kompani, består i sin helhet av en huvudbyggnad i två våningar, gäststuga, fristående bastu, snickarverkstad, vedbod, rök, jordkällare, utedass och carport. Trädgården bäddar in byggnaderna på ett vackert och rogivande sätt med sina blommor, bärbuskar, fruktträd och öppna gräsytor.

Den välbevarade vinterbonade huvudbyggnaden består av typiskt torparkök och ett mindre sovrum. En trappa upp finns sovrum/allrum, en liten hall samt klädkammare. Soldattorpet har genom åren helrenoverats med stort fokus på bibehållet original utförande. Delar av det som genomförts är utgrävning av torpargrunden, helrenoverade väggar, golv, tak och murad skorsten samt tillbyggnad av övervåning.

Gäststuga med originalgolv från huvudbyggnaden ger en känsla av samhörighet och bevarande. Bastu med stort soldäck. Vatten finns i egen brunn i trädgården med tillhörande pumphus.
Tomten gränsar på baksidan mot en lummig skog som är rik på svamp och bär. På framsidan av huset blickar man ut över trädgården där man går på upptäcktsfärd bland gamla bärbuskar, fruktträd, gullvivor, vitsippor, liljekonvalj och smultron..

Skulle kvällen bli kulen – tänd en eld i kökets vedspis eller ta ett skönt avkopplande bastubad. Här är det skönt att vara!

Tillhörande Soldattorpet finns välbevarade och unika handlingar såsom köpebrev och lagfartsbevis från 1940-talet.
Fastigheten är belägen cirka 30 minuters bilväg från centrala Uppsala. Skolbussen stannar cirka 100 meter från torpet.

Läs mer hos mäklaren
Riksmäklaren

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.