Södermöja 241

Möja, Värmdö Se på karta

5 650 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
180 m²
Biarea
100 m²
Tomtarea
2,9 ha
Byggår
1909

Välkommen att sätta din prägel på denna oas med sjötomt på Södermöja!

Med lugnt och skyddat läge på Södermöjas norra del Fornbyfladen finns denna stora plana skärgårdstomt om 28 516 kvm, fördelat på två separata fastigheter, Södermöja 1:48 område 1 och 2 samt 1:49, med tillhörande semesterbostad om totalt 180 kvm boarea + 100 kvm biyta och flertalet bodar. En varm sommardag är det bara promenera den korta biten ner till vattnet och fatta det svåra beslutet om att ta ett dopp från bryggan eller vada ut från fastighetens sandstrand.

I det intilliggande brygghuset kan du förvara båten under vintersäsongen. Med lite upprustning och renovering skulle huset även kunna bli ett mysigt tillhåll för en kopp te och en bok en sen sommarkväll eller varför inte den perfekta platsen för kräftskivan?

Bostadshusets boarea är på rymliga 80 kvm och biarea 100 kvm, fördelat på 5 rum och kök. Genomgående renoveringsbehov, men där el finns indraget i huvudbyggnaden.
På fastigheten finns även ett rödmålat rymligt gästhus i relativt bra skick, även detta med indragen el. Fastighetens tomt består till största del av stora gräsområden, med lövträd närmast bostadshuset.
Längs vattnet finns också klippor som ytterligare bidrar till skärgårdskänslan.

På fastigheten finns en större brygga som även andra fastigheter nyttjar via servitut, mer information om detta finns bland avstyckningshandlingarna.

Varmt välkomna att boka in er på visning!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö