Kläckenäs 8

Vetlanda Se på karta

650 000 kr

695 000 kr -6%
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
115 m²
Tomtarea
2 210 m²
Byggår
1954
Driftkostnad
9 689 kr/år

Torp byggt i liggande timmer, (flyttat hit 1954) med huvudhus på 70 m2 och gästhus på 45 m2 + ett mindre uthus. Enklare standard men fint skick och mysig stil. 2 210 m2 naturtomt med högt och vacker läge, utan nära grannar eller trafik och ca. 400 m. till Hjärtasjön. Film: https://youtu.be/3xCcskeBL3o

Klackenäs 8 vid Korsberga är ett lite annorlunda torp med anor från 1800-talet, byggt i liggande timmer, men härstammar från ett annat hus och uppfördes här 1954. Ursprungligen var det ett hus i två våningar, men har återuppförts som två hus och ett uthus. Huvudhuset är på ca. 70 m2 boyta och har indragen el med direktverkande elvärme och därutöver öppen spis i sovrum och jättestor öppen spis i natursten i vardagsrummet (skorsten och eldstäder kontrollerade av sotaren 2018). Synliga timmerväggar i de flesta rum, trägolv och bra takhöjd, då man inrett nästan upp i nock. Vatten är också indraget till köket från borrad brunn, som inte sinat. Avlopp går till en enklare stenkista och det finns inget bad idag, men det har tidigare stått en duschkabin i uthuset, så man kunde göra något liknande igen, om man inte vill gå hela vägen och göra riktigt badrum och avlopp. I uthuset finns även en nyare välfungerande Separett Villa mulltoalett. Huset är i gott skick och kan användas direkt, men det finns förstås alltid något att göra med ett äldre hus, men inget akut. Huset består av en hall, mindre sovrum med våningssäng och handfat med kallvatten, större sovrum med dubbelsäng och öppen spis, kök med matplats och stort vardagsrum med vackra breda golvplank och jättestor öppen spis.

Gästhuset är på ca. 45 m2 och även detta byggt i liggande timmer, men utan att detta syns pga. träpanel utvändigt och träpanel eller tapet invändigt. El är indraget med elvärme. Här finns ett stort vardagsrum med två enkelsängar och en Morsø braskamin, ett litet kök/pentry, dock utan indraget vatten och ett separat sovrum med två våningssängar. Därutöver ett uthus på ca. 12 m2 med mulltoa och plats för lagring. De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja enl. önskemål och avtal med säljarna.

Tomten är 2 210 m2 (friköpt) naturtomt med högt och vackert läge med fantastisk fin utsikt och härlig stämning på platsen och i området. Tomten är omgiven av ängar mot syd och väst och skogen i närområdet är övervägande lövskog med mycket ekskog. Man märker verkligen att man är på höglandet, ca. 230 meter över havet! Tomten ligger ca. 100 m. tillbakadragen från liten grusväg, där det endast kommer enstaka lokala förbi och även om det finns ett par grannar i området, så är det över 100 m. till närmaste, så detta stör inte alls. Från huset är det ca. 400 m. till Hjärtasjön och ca. 600 m. till en liten strand i samma sjö. Ca. 5 km. till anlagd badplats i Sörasjön. Ca. 4,5 km. till närmaste inköpsmöjlighet i Korsberga och ca. 14 km. till Vetlanda samhälle med allt man kan behöva. Utanför Vetlanda finns även Kettilsås skidbacke och Vetlanda golfklubb. Ca. 15 km. till goda vandringsmöjligheter på Höglandsleden. Ca. 20 km. till Vackra Ramkvilla och ca. 60 km. till Växjö. Ca. 250 km. från Helsingborg, ca. 260 km. från Malmö och ca. 200 km. från Varberg.

Läs mer hos mäklaren