Solön

Gudö, Haninge kommun Se på karta

10 000 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
95 m²
Tomtarea
3 155 m²
Byggår
1930
Driftkostnad
31 344 kr/år

Mitt i Långsjön, intill Tyresta Naturreservat gömmer sig en riktig pärla - en egen paradisö med gediget bostadshus om 95 kvm som passar såväl som året-runt-boende som fritidsboende. Njut av naturen, glittret på vattnet, vågskvalpet och vackra solnedgångar över sjön. Här har du sagolikt vacker natur direkt in på knuten.

Huset är ombyggt till en modern villa med genomgående generös takhöjd och stora fönsterpartier där vattnet som omsluter ön gör sig påmint från husets alla rum. Härifrån tar man sig med endast ett par steg ut till den stora terrassen där du njuter av solnedgången i lugn avskildhet. Här är den rogivande naturen är i fokus i kombination med de bekvämligheter som bostaden ger.

Dina gäster kan sova gott i ett av gästhusen efter en god middag med egenfiskade kräftor nere vid en av bryggorna. På kvällen tänds den vedeldade bastun och värmer efter kvällsdoppet. I sjöboden kan du förvara allt du behöver för att leva ditt ö-liv.

Ön är belägen i den badvänliga Långsjön mitt emellan de två villaområdena Gudö i Haninge och Trollbäcken i Tyresö. Här bor du väldigt naturnära då Långsjön gränsar till otroligt fina naturområden i Tyresta Nationalpark samtidigt som du har goda kommunikationer till Stockholm.

Säljarens egna ord:

Det vi alltid kommer att minnas och sakna från Solön.
Alla spännande fiskekvällar med efterföljande kräftskivor.
Midsommarfirandet med sillunch, kaffe och jordgubbstårta på den lövade färjan med destination Solsäter för den sedvanliga femkampen. Den avslutande grillningen nere vid bastun i solnedgången.
Att vid högvatten ta färjan upp i Gudöån för en dagsutflykt i Dreviken.
Bastubaden när snön låg i drivor och stormen ven utanför knuten.
Den dagliga känslan av frid när man lämnade fastlandet för överfärden till ön,
antingen i båt, spark eller promenad över isen.

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Haninge

Kontakta mäklaren

Cecilia Elveback

Bjurfors Haninge
Mäklare Cecilia Elveback, Bjurfors Haninge
070-716 58 68