6 350 000 kr

5 495 000 kr + 16%

FritidshusFritidshus

Snöklädda bergstoppar utanför fönstret, ski in/ski out för längdskidor och skotergarage under huset. Välkommen till ett unikt fjällboende skapat av 212 Property och arkitekt Gert Wingårdh.

Med start hösten 2018 byggs fyra hus i Vemdalsskalets vackra fjällnatur. Samtliga hus är högt belägna med magnifik panoramavy över snöklädda bergstoppar och orörd natur, perfekt placerade i söderläge med sol från morgon till kväll. Med 1,5 km till närmsta lift, skotergarage under huset och skidspår inpå bara knuten kan du åka utför på förmiddagen och längd på eftermiddagen, eller enkelt ge dig ut på en fartfylld skotertur. Tomterna är stora och erbjuder alla tänkbara möjligheter för att umgås med familj och vänner.

Arkitekt Gert Wingårdh har fått fria händer att skapa tre hustyper på 112, 158 respektive 160 kvadratmeter. Byggnaderna är ritade in i minsta detalj, med omsorgsfullt utvalda material såväl exteriört som interiört och platsbyggd inredning specifikt designat för projektet. Husen byggs på plats från grunden av lösvirke med hjälp av skickliga hantverkare. Resultatet blir exklusiva och unika hus, långt ifrån massproduktion och standardlösningar. Du som kund väljer själv vilken av de tre hustyperna som passar dig.

Det är snön, fjället, vyerna, vinden, tallarna och tystnaden som är huvudsaken. Husen är bara de skal som gör allt detta tillgängligt. Man har därför ritat hus som gör så lite väsen av sig som möjligt. De är vinternattens varma bo; komfortabla kojor i söderslänten som leder upp mot Jaktstugan.

Genom att lyfta upp husen på stora snedsträvor kommer bostadsrummen närmare trädtopparna och lämnar marken orörd. Utrymmet under blir samtidigt bra platser att parkera på, och intill den robusta entrén finns också plats för snöskotrar, ved, skidor med mera.

Husen bygger alla på idén att naturen är huvudsaken. Uppkrupen i någon av de djupa fönsternischerna ser man ut över fjällskogen och Hovde. Även materialen är nära naturen. Fasaderna är klädda med en naturligt grå träpanel och interiören präglas av trä samt natursten. Livet som levs här kommer smaka vildmark.

TYPHUS 1 (pris 5 495 000 kr)
112 kvm
Med sina 112 kvm erbjuder Typhus 1 sängplatser upp till 8 personer. Huset har förutom ett större sovrum med plats för dubbelsäng och ett mindre sovrum, med platsbyggd våningssäng, även ett generöst sovloft med plats för 2 - 4 sängplatser.

Rumsbeskrivning:
Markplanet har ett praktiskt förrådsutrymme/skotergarage i ena delen, den andra delen rymmer entré med avhängning och förvaring. Längst in finns utrymme för tvättpelare, torkskåp och värmepanna. I samband med tvättdelen ligger ingången till en separat toalett.

En trappa upp är den större delen av boarean samlad i en ljus och luftig miljö. Halldelen har en djup fönstersmyg med plats för sittbänk där man gärna kryper upp och blickar ut över omgivande fjäll. I den främre änden av huset är de sociala ytorna samlade med kök, matplats och allrum i öppen planlösning. I mitten finns en braskamin och vid det stora fönstret ytterligare en sittbänk för skön avkoppling och vackra fjällvyer. Mer fjällvy får man från verandan som nås från allrummet.

De båda sovrummen ligger i den bortre delen av huset där även ingången till badrum och bastu finns. Ovanpå mittpartiet i huset finns ett sovloft med utrymme för 2-4 extra bäddar.

TYPHUS 2 (pris 6 100 000 kr)
158 kvm
Typhus 2 är det mest rymliga alternativet med upp till 14 bäddar. Perfekt för dig som har en stor familj och samt

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Boarea
160 m²
Tomtarea
1 206 m² tomt
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Jaktstugan 55:213 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
6 350 000 kr

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

7 912
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 57 dagar sedan, den 21 november 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips