Synderkölen 735

Skärsjövålen, Härjedalen Karta & restider

550 000 kr
Fritidshusicon_fritidshus_inactive

Att bo i nära samklang med naturen, men samtidigt ha civilisationens trygghet - det är en dröm för många.

Här kan man krypa upp i soffan framför braskaminen och ladda batterierna. Stugan har förutom storstuga med kök och matplats, tre sovrum med hela 8 bäddar, förbränningstoalett samt ett mysigt verandadäck som binder ihop stugan med förråd och bastuhus. Bastu är något som brukar stå högt upp på önskelistan och denna är dessutom vedeldad. En värmande bonus som brukar vara extra uppskattad efter en heldag på fjället. På tomten finns en liten bäck som ger ett rofyllt inslag.

Omgiven av vacker natur och fjäll har man här även gott om friluftsaktiviteter året runt.

I området finns ett fint spårsystem för motionsskidåkning som underhålls av föreningen. Sonfjällets och Skärsjövålens omgivningar är omtyckta skotermarker. Inom Sonfjällets nationalpark och intilliggande naturreservat råder dock skoterförbud. Skoterleder finns till Hede och vidare till bl. a Vemdalen och Särvfjället liksom till Råndalen och vidare till Lofsdalen.

I området finns också flera rösade leder för vandring i storslagen natur. Det finns även många fjällsjöar och åar som bjuder på fantastiskt fiske.

Förutom vildmark fanns i området på och runt de båda fjällen bara några fäbodvallar innan det började bebyggas med fritidshus under senare delen av 1900-talet. I takt med det stigande intresset för vandring, skid- och skoteråkning har flera fritidsområden tillkommit.

I Hede, knappt två mil bord, finns en 18-håls golfbana med Sonfjället som imponerande kuliss. Där finns också ett bassängbad med tillhörande rutschkana samt badplats i Ljusnan. I byn finns all service såsom läkare, apotek, frisör, livsmedel samt ett antal specialbutiker.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Boarea
59 m²
Tomtarea
1 305 m² tomt
Antal rum
4 rum
Driftkostnad
12 745 kr/år
Byggår
1969
Räkna på boendet
Lofsdalens Fastighetsbyrå AB

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Synderkölen 735 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
550 000 kr
Driftkostnad
12 745 kr/år

Statistik

3 046
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 16 dagar sedan, den 3 augusti 2017. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips