Glöte 11:18

Härjedalen Karta & restider

1 300 000 kr
Fritidshusicon_fritidshus_inactive

I Glöte, cirka 15 minuters bilväg från Lofsdalens by, uppenbarar sig den här genuint charmiga och innehållsrika gårdsmiljön. Det är en stor fastighet på 10 ha, som är uppdelad på två gårdar. Vardera gården har ett boningshus. Dessutom finns det en fin gäststuga på en av dem. Det här är en fastighet som kan vara perfekt för någon slags verksamhet där den ena gården, som är i större behov av renovering, kanske kan bli en ateljé, kontor eller annat. Ett annat alternativ är att skapa en generations- eller flerfamiljsboende. Här kan man leva i härlig samvaro, men ändå ha sitt privatliv i fred.

Den första gården är den största och den som huvudsakligen har använts. Boningshuset i timmer rymmer en hall, kök, allrum med platsbyggd våningssäng och öppen spis samt ett sovloft en trappa upp. Man får sommarvatten från en borrad brunn och uppvärmning sker med ved och el. Huset har utedass.

Till gården hör ett fint gästhus i två plan med härlig uteveranda under tak. På övervåningen är det en mindre, trevlig lägenhet med året runt-vatten från borrad brunn, dusch och toalett, trinettkök, uppvärmning med ved och el samt golvvärme. I källarplanet finns bastu och badrum med WC och dusch. Badrummet har entré utifrån och används även av boningshuset. På gårder finns även en gammal stuga i timmer, en så kallad kornlada från 1740-talet, en lekstuga samt flera mindre förrådsbyggnader.

Den andra gården består av ett charmigt torp i behov av renovering. Invändigt finns en hall, en storstuga med enkel kökshörna med vedspis, två sovrum och en oinredd vind. Även här är sommarvatten samt uppvärmning med ved och el. Utvändigt finns några små bodar samt en större ladugårdsbyggnad, uppförd i handbilad torrfura, med förvaring och spiltor.

Läget är inte bara vackert. Det är också härligt fritt, med utsikt mot fjället Hovärken och en avskildhet som många uppskattar. Samtidigt är det som sagt nära till Lofsdalens by med all slags service. Och om det inte räcker till är det cirka 40 minuter med bil till centralorten Sveg.

Den vackra naturen inbjuder till vandring, cykel, jakt, fiske, bärplockning och andra friluftsaktiviteter året om.

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Boarea
50 m²
Biarea
10 m²
Tomtarea
10,8 ha tomt
Driftkostnad
23 700 kr/år
Byggår
1896
Räkna på boendet
Lofsdalens Fastighetsbyrå AB

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Glöte 11:18 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 300 000 kr
Driftkostnad
23 700 kr/år

Statistik

14 221
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 396 dagar sedan, den 23 augusti 2016. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips