1 300 000 kr

1 400 000 kr -7%

FritidshusFritidshus

Sjönäs är ett torp från 1935 på 100 m2 på 4 066 m2 stor ensligt belägen sjötomt med brygga och 50 m. strandremsa. Filmrundvisning: https://youtu.be/vzHsaa4iRug

Sjönäs är ett torp från 1935 på ca. 100 m2 boyta + stor terrass i söder och västerläge på ca. 25 m2 med vacker sjöutsikt i solnedgångsriktningen. Huset genomgick en större renovering och modernisering runt 2005 och är löpande förbättrat sedan dess, men behöver snart målas igen och det saknas lite finisharbeten på övervåningen, men är generellt i gott skick. Här finns inte "vanlig" el från nätet och det ligger långt från allmän väg och ledningar, så det är inte realistiskt att dra el hit. Däremot så finns det en solcellspanel kopplat till batteri som driver vattenpump och kan ladda div. elektronik och därutöver generator som kan driva maskiner och ladda batteri vid behov. Detta går givetvis att expandera med fler solceller/batterier efter önskemål och behov och man kunde relativt lätt dra 12V ledningar och sätta upp LED belysning om man önskar, men idag är det stearinljus och fotogenlampor som gäller. Huset fungerar som där är på sitt lite primitiva vis, så det finns bra kök med gasolspis och ugn, gasolkylskåp och vatten via 12V pumpen och varmvatten genom genomströmningsberedare, som också drivs med gasol. Badrum med WC, handfat och dusch och ett godkänt avlopp från 2012. Uppvärmning med braskamin och öppen rörspis samt solfångare till ventilation och gasol- och fotogenvärmare som komplement. Här kan man vara helt "off-grid" och njuta tystnaden och lugnet, slippa från alla elräkningar, men utan att avstå från modern komfort. De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja, efter önskemål och avtal med säljarna.

Uthus på ca. 10 m2, varav hälften används av grannen enl. servitutsavtal (ingångar från var sin sida). Ca. 5 m2 kan användas och innehåller vedbod och rum för redskap. Därutöver finns ett fallfärdigt hus närmare sjön på ca. 25 m2, som skulle kunna renoveras till ännu ett uthus eller gästhus.

4 066 m² (friköpt) kuperad natur/trädgårdstomt med stora klippor som sticker fram och tomten går hela vägen ner till Stora Slissjön, med ca. 50 m. strandremsa och liten bad/båtbrygga. Sjön är ca. 1 km. lång och ca. 250 m. bred och en liten båt med motor kan medfölja. Tomten sluttar kraftigt ner mot sjön och huset ligger högt, ca. 50 m. från sjökanten och med vacker sjöutsikt mot väster, dvs. i solnedgångsriktningen. Det finns en enstaka fritidsgranne, som inte har egen sjötomt, och huset används mycket sällan enl. ägarna och stör inte. Bortsett från detta ligger tomten totalt ensligt och ostört och vägen hit går via en ca. 3 km. lång skogsväg (med servitutsrätt), utan andra hus på vägen, som slutar vid huset, så här finns ingen genomfart och absolut ingen trafik. Här är verkligen tyst med endast naturens egna ljud! Ca. 7 km. från huset till Ankarsrum samhälle med närmaste inköpsmöjligheter och samma avstånd till goda vandringsmöjligheter på Tjustleden. Ca. 20 km. till vackra Västervik samhälle, havet och "Västervik Resort" med upplevelsebad, relax och golfbana. Ca. 40 km. till Astrid Lindgrens Värld, ca. 65 km. till skidbacken Hjortberget vid Oskarshamn och ca. 80 km. till Tolvmannabacken. Ca. 350 km. från Helsingborg, ca. 365 km. från Malmö och ca. 295 km. från Stockholm.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Boarea
100 m²
Tomtarea
4 066 m² tomt
Antal rum
5 rum
Driftkostnad
8 455 kr/år
Byggår
1935
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Fårhult Sjönäs 1 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
1 300 000 kr
Driftkostnad
8 455 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

39 887
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 317 dagar sedan, den 11 mars 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips