Uppvallen Fjällripan 1

Härjedalen Tjänster för säljaren
Karta & restider

2 750 000 kr
FritidshusFritidshus

En generös och välunderhållen stuga med fin fjällkaraktär högt uppe i fritidshusområdet Uppvallen. Det är ett eftertraktat område, dels för närheten till såväl aktiviteter som service, dels för sitt höga och vackra läge. Och just den här stugan ligger extra fint. För här befinner vi oss allra högst upp med en privat och naturnära känsla. I öster skymtar Hovärken med sina skidbackar och i söder har man en härlig vy över fjäll och natur.

1975 byggdes den ursprungliga delen av stugan, det som idag är nedervåningen. 2009 stod tillbyggnaden klar. Då hade stugan fått en övervåning, vilket ger hela fem sovrum med totalt tio bäddar, två badrum, bastu, öppen och trivsam storstuga med stor, vacker eldstad, gediget kök med rejäl matplats och rymlig hall. I samband med tillbyggnaden slipades alla trägolv på nedre planet samt innertak och yttertak byttes helt.

Utmed stugans södra fasad löper en inbjudande veranda under skyddande tak. Här kan man möblera för allt från förmiddagsfika i solen, till sena middagar med familj och vänner. Intill entrédörren finns ytterligare en dörr som går till ett utvändigt förråd - perfekt för skidor och annan utrustning.

På den 1523 kvm stora naturtomten med attraktivt hörnläge står även en friggebod som fungerar som förråd, men som också kan bli ett separat boende för vänner på besök eller kanske för familjens tonåringar som vill rå sig själva.

Även om tomten känns uppskattat privat - lite som "mitt i naturen" - så har man nära till det mesta, vilket är både tryggt och bekvämt. Alldeles intill finns fina längd-, skoter- och vandringsleder, stigar och vägar för cykling och skogarna är fulla av naturens rikedomar, såsom bär och svamp. Och bara tio minuter bort med bil når man byn och Lofsdalens skidbackar som lockar åkare i alla åldrar.

I den genuint charmiga byn erbjuds boende och besökare all tänkbar service. Här finns bland annat matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget, restauranger, café med presentbod, Turistbyrå och bensinmack. Till centralorten Sveg är det 6,5 mil.

Lofsdalen har ett fantastiskt utbud för alla som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm - helt enkelt en unik vildmarkskänsla i civilisationen. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. I Lofsdalen finns alltid något att göra - året om.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Boarea
116 m²
Tomtarea
1 523 m² tomt
Antal rum
6 rum
Driftkostnad
32 635 kr/år
Byggår
1975
Räkna på boendet
Lofsdalens Fastighetsbyrå AB

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Uppvallen Fjällripan 1 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 750 000 kr
Driftkostnad
32 635 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

6 498
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 77 dagar sedan, den 1 november 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips