Uppvallen Ljungpiparen 3

Härjedalen Karta & restider

5 995 000 kr
FritidshusFritidshus

Högst uppe på fritidshusområdet Uppvallen, ligger Ljungpiparen - Uppvallens mest eftertraktade väg med avskilt läge och en fantastisk naturkontakt. En egen damm i mitten av området binder ihop de lyxiga fjällstugorna och det porlande vattnet på vårkanten blir ett rofyllt inslag i den vackra fjällnaturen som här omger en.

Detta hus har verkligen extra allt och redan vid uppfarten välkomnas man av två gedigna grindar som tillsammans med den fina gärdesgården ramar in fastigheten. Härifrån kan man blicka bort mot skidbackarna på Hovärksfjället. På baksidan av huset finns en stor terrass i söderläge där det inte är särskilt svårt att föreställa sig sköna dagar i solen, året runt. Känslan man får här är lugn och avskildhet men på bara några minuter med bil har man både byn och skidanläggning. Skoter och längdskidor ja det åker man direkt från huset där man har Lofsdalens välpreparerade leder strax intill.

Själva huset är ett Forsgrens Timmerhus, med traditionella foder, bilad timmerpanel och rejäla knutar som ger den där gedigna fjällstugekänslan. Fasaden har behandlats med omsorg för att få rätt färgsättning och ett långvarigt skydd. De stora fönsterpartierna samt det falsade plåttaket ger huset en modern touch. Här kan man leva tryggt, bekvämt och med en skön känsla av "det där lilla extra". Bor man i fjällvärlden, så ska det också prägla arkitektur, materialval och inredning. En rejäl Tulikivispis, takhöjd upp i nock, stora vackra fönsterpartier, harmonisk färgsättning och exklusiva materialval är några exempel på det som ger huset dess personliga känsla och höga standard.

Det gedigna första intrycket fortsätter på insidan och redan i hallen möts man av en gemytlig värme med smakfullt utvald inredning. Man inser ganska snart att detta är ett unikt och påkostat hus med extra allt. Här harmonierar färgsättningen med materialvalen som genomgående håller en väldigt hög standard. Rejält klinkergolv möter den grålaserade grova timmerpanelen på väggarna som övergår i en ljusare grå takpanel i samma ton vilket tillsammans ger ett ombonat och varmt intryck.
De sociala samvaroytorna är samlade mot söder där man har ett stort kök med all tänkbar utrusning för matlagning och umgänge, vid köksön i mitten kan man gärna slå sig ner för såväl frukost som för lite skönt barhäng medans maten puttrar på spisen. Vill man luta sig tillbaka finns en rejäl skinnfåtölj bredvid braskaminen där man kan krypa upp och värma sig efter en fartfylld dag på fjället. Kaminen blir ett självklart blickfång såväl från köket som den generösa matplatsen och sprider dessutom behaglig värme i hela rummet.
Tittar man inte på elden i brasan är naturscenerierna utanför de generösa fönsterpartierna något man inte tröttnar på i första taget. Här kan man sitta timtals och bara njuta av det fjällvärlden har att erbjuda. Eller så samlar man släkt och vänner för trevligt umgänge och mysiga middagar vid det rejäla matbordet för upp till 12 personer. De sköna stolarna gör att man gärna dröjer sig kvar ända in på småtimmarna. Med den stilrena väggstereon och högtalarna från Bang Olufsen är även underhållningen klar!
I samband med kök och matrum finns ingången till en relax som bara den är något utöver det vanliga. Här har ni hemmaspat som många drömmer om med sköna vilstolar, dubbla duschar, separat toalett och bastu. Självklart finns både Tv och inbyggda högtalare. Och som pricken över i behöver man bara öppna dörren för att komma ut till det lyxiga spabadet på terrassen

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Boarea
188 m²
Tomtarea
1 164 m² tomt
Antal rum
7 rum
Driftkostnad
46 659 kr/år
Byggår
2012
Räkna på boendet
Lofsdalens Fastighetsbyrå AB

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Uppvallen Ljungpiparen 3 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
5 995 000 kr
Driftkostnad
46 659 kr/år

Statistik

7 438
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 71 dagar sedan, den 11 juli 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Är det här din bostad?

Reklam för Säljkollen visad på en mobil och i en webbläsare

Med Säljkollen får du veta mer om hur det går för din bostadsannons på Hemnet.

Gå till Säljkollen
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips