Mundekulla Kurs & Retreatgård

Kalmar, Emmaboda kommun Se på karta

14 000 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
1 200 m²
Tomtarea
15 ha
Byggår
1830

Mundekulla kurs- och retreatcenter om ca 14 ha är en helt unik plats för människor att mötas på och utvecklas i - "a place bigger than itself". Gården ligger i en betagande natur i de småländska skogarna och har utvecklats under generationer där de senaste ägarna fullbordat det som idag är Mundekulla retreatcenter. Här erbjuds en plats för mindfulness, yoga, retreats, konferenser och festivaler med evenemang från 15 till 300 deltagare. Många som har besökt platsen beskriver Mundekulla som ett litet paradis där det enda du hör är naturens ljud. Den kreativa atmosfären av musik och konst gör det också till en inspirerande och vacker plats för kurser och evenemang. Detta ger en sällsynt möjlighet att få skriva nästa kapitel i en av Sveriges mest varsamt utvecklade kursgårdars historia.

Öppna ängsmarker i böljande kulturlandskap tillsammans med ombyggda ekonomibyggnader bibehåller gårdens pittoreska framtoning. På insidan är anläggningen modern och praktisk med generöst utrymme mellan de olika byggnaderna. Högst upp tronar Ekotornet, en skapelse mellan fader och son där innovativ byggnadskonst tillsammans med en idé om att möta ljuset och vara nära det allsköna frambringar en fullständigt unik tornbyggnad, 25 m hög med 360° utsikt om 20 km.

Mundekulla retreatcenter är byggt med ekologiska principer som med värme och omsorg förenar det förflutna och framtiden. Allt startade med en restaurering av ett hus från 1820-talet som sakta har vuxit fram till det center det är idag, med många traditionella byggnadssätt samt prisbelönt återvinning och återanvändning av material. Platsen erbjuder ett varierat och vackert landskap omgivet av gamla skogar, bäckar och källsjöar för bad samt vandringsstigar. Fastigheten vilar på ca 14 ha och faciliteterna inkluderar bland annat fyra vackra samlingssalar varav den största är 240 kvm, en vedeldad bastu samt spa och ett halm/lerhus - meditationshus. Totalt finns fyra multifunktionella ekonomibyggnader med vackra unika kursrum och olika typer av boende, totalt 27 st rum men med olika sovloft och stugor kan anläggningen ta emot ca 125 st gäster.

På gården finns även den tidigare mangårdsbyggnaden som idag inhyser två lägenheter, förtjänstfullt och prisbelönt restaurerade. Allt på Mundekulla är vackert och genuint utfört där stor ambition och kraft har lagts på att bevara och utveckla befintliga byggnader och detaljer samt uppföra flera mindre byggnader bl.a. två autentiska vikingastugor, ett meditationshus, relaxdel, två bastustugor och mycket mer.

Ev kan ytterligare mark om ca 58 ha förvärvas i direkt anslutning till gården.

För mer information, varmt välkommen att kontakta Jonas Martinsson på [email protected]

Läs mer hos mäklaren
Residence Fastighetsmäkleri

Kontakta mäklaren

Jonas Martinsson

Residence Fastighetsmäkleri
Mäklare Jonas Martinsson, Residence Fastighetsmäkleri
031-774 10 00