Södra Kattarp 338

Laholm Se på karta

12 000 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
161 m²
Biarea
92 m²
Tomtarea
121,6 ha

Fastigheten är belägen i det natursköna området vid Lagan och Hjörneredssjöarna. På Lagadals gård får du både ett vackert boende och en möjlighet att driva och utveckla din egna verksamhet.

Ett ombonat och välskött gårdscentrum bestående av bostadshus med inglasat uterum, carport, ekonomibyggnader med flera användningsområden och flera uthyrningsstugor. Rymligt bostadshus och en trevlig trädgård med fristående soldäck med utsikt över Lagan. Stora gräsytor som inbjuder till härliga grillkvällar, rekreation och lek.

På fastigheten bedrivs flera verksamhetsgrenar, bl a en populär stuguthyrning, viltguidning och uthyrning av båtar för fiskeentusiaster och campare. Inom promenadavstånd finns ån Lagan och Gatesjön som ger många rekreationsvärden att utnyttja, såsom fiske, bad och vandringsstigar. God potential att driva verksamheten vidare och även vidareutveckla efter egna önskemål och idéer.

Total areal om 121,6 ha varav 62 ha är åker- och betesmark. Produktiv skogsmark om 39,9 ha med ett virkesförråd om 3 900 m³sk. Medelbonitet på 5,7 m³sk per ha. Trädslagsblandning 9 % tall, 17 % gran, 36 % löv och 38 % ädellöv. Relativt jämn åldersfördelning med ingen skog som är äldre än 90. Relativt flack terräng med vägar i fint skick.

Jakträtt och fastigheten ingår i Veinge Älgskötselområde.

Läs mer hos mäklaren
LRF Konsult