Stöpafors 286

Värmland, Sunne Se på karta

25 000 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
17 rum
Boarea
636 m²
Biarea
566 m²
Tomtarea
230 ha
Byggår
1924

I hjärtat av Värmland hänförs man lätt av den frodiga naturen och den värme som den omsluter besökaren med. Det är en slående känsla av att man hittat hem. Frykendalens gräsbeklädda sidor övergår vilsamt till gröna skogar som ser ut att sträcka sig ut i oändligheten. Det är här, invid den övre av de tre sjöarna Fryken, som man finner gården Torp, en representativ, exklusiv och högkvalitativ gård där inget mer finns att önska gällande bekvämlighet i boende och materiell perfektion. Gården Torps nuvarande ägare har lyckats med konsten att skapa en lyxig miljö, med gammal charm som andas värmländskt kulturarv.

De nybyggda fastigheterna harmoniserar på ett självklart sätt med den vitmålade mangårdsbyggnaden som funnits på platsen sedan 1924. Den har sedan helt renoverats, så sent som 2015 då även övriga byggnader uppfördes. I gårdsbilden finns numera också tre bostadsbyggnader som alla är noga uppförda att smälta in med övrig bebyggelse. Interiören är slående. All ifrån den tilltalande färgsättningen, de exklusiva materialvalen till planlösningens rymd och genomtänkta stildrag ger en njutningsbar vistelse av mycket hög livskvalitet.

En av huskropparna har helt uppförts för att ge besökare högsta bekvämlighet när de vistas här. Fyra rum med personlig hotellkänsla, gemensamt kök, relax och träningsavdelning samt en robust eldstad att samlas vid. I suterrängplanet har en garageyta på 198 kvm, med fem generösa portar, hänsynsfullt förlagts för att på ett diskret vis inhysa bilparken. I hela ytan finns golvvärme från nyinstallerat bergvärmesystem som också besörjer resten av gårdens golvytor. Byggnaden skulle kunna användas för att bedriva en mindre verksamhet av besöksnäring.

Gårdsbild, byggnader och interiör tillsammans med naturens skönhet gör det här objektet helt unikt. Arealer som sträcker sig ner till Frykens strandlinje och upp på Klättens skogslandskap ger naturliga tillgångar med möjlighet till ett rikt friluftsliv. All jakt följer med försäljningen. I trakten finns gemensamt bedriven jakt på 3000 ha att ansluta sig till om så önskas.

Det är enkelt att ta sig till Torp från övriga delar av landet. Fastigheten är lättillgängligt placerat mellan Sunne och Torsby i byn Stöpafors nära Inlandsvägen (E45) Man kan också ta sig till Torsby bekvämt med privat flyg eller reguljärt från Stockholm/Arlanda.

För ytterligare information och privat visning vänligen maila till [email protected], tack!

Läs mer hos mäklaren
Residence Fastighetsmäkleri