Baggetorp KARTEBO

Oskarshamns kommun Se på karta

4 100 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
115 m²
Tomtarea
27 ha
Byggår
1862
Driftkostnad
15 000 kr/år

Kartebo är en skogsgård med mangårdsbyggnad från 1862 på 115 m2, stor lada på 180 m2, mindre lada på 50 m2 och uthus på 18 m2. Helt ensligt och ostört läge med 26,5 hektar stor tomt med goda jaktmöjligheter. Filmvisning: https://youtu.be/S-_u8apR4Ks

Baggetorp Kartebo är en gård med mangårdsbyggnad byggd i liggande timmer och med anor från 1862. Huset är löpande renoverat och är i dag på ca. 115 m2 boyta + en mysig veranda på ca. 8 m2. Huset är nymålat med bra plåttak och renoverad skorsten och framstår generellt i fint skick och redo att använda. Sotare har dock inte varit här på många år, så en brandskyddskontroll behöver utföras innan man eldar. Här finns öppen spis med effektiv Keddy insats i vardagsrummet, emaljerad vedspis och bakugn i köket (ej i bruk) och en öppen spis i sovrum på övervåning (ej i bruk). Därutöver finns några direktverkande element och en IVT luftvärmepump som håller huset uppvärmt till 16 grader året om. Vatten från egen grävd brunn som kan sina torra somrar, så det finns även 1000 liters regnvattenstank med pump i ladan som reserv. Ny borrad brunn bör etableras. Avlopp till äldre avlopp som behöver bytas ut, men det fungerar och det finns inget föreläggande om ändring från kommunen. Huset består av hall med heltäckningsmatta på golvet och trappa till övervåningen. Stort vardagsrum med plastmatta på golvet, luftvärmepumpens innedel och stor öppen spis med Keddy insats. Kök med plastmatta på golvet, träpanel i taket, gott om skåp, diskbänk, tvättmaskin, vedspis, bakugn, elspis med keramisk häll, spisfläkt och nyare kyl/frys. Köksingång som används som skafferi och med varmvattensberedare. Äldre badrum som skulle behöva uppdateras med våtrumsmatta på golvet, troligen masonit på väggar med våtrumsfärg, WC, handfat och dusch. Sovrum 1 med heltäckningsmatta på golvet, garderob och dubbelsäng. På övervåningen finns rymlig trapphall med garderober och laminatgolv. Sovrum 2 med två 1½ persons sängar och laminatgolv. Större sovrum 3 med laminatgolv, två 1½ persons sängar, två enkelsängar och en öppen spis (ej i bruk). De flesta möbler och annat lösöre kan köpas till eller medfölja, enl. önskemål och avtal med säljaren.

Ut över huset finns en stor ladugård på ca. 180 m2 + vind med "lekrum" med utsikt över närmaste foderplats. Ladan är byggd i liggande timmer och har bra plåttak. Här finns verkstadsplats, gammalt stall med god plats till lagring, släktrum och garage/maskinhall. Tillbyggt traktorgarage. Mindre lada på ca. 50 m2, byggd i liggande timmer och med bra plåttak. Här finns mindre garage och vedbod och ett större garage som också används som verkstad. "Lillstugan" är på ca. 18 m2, byggd i liggande timmer och med bra plåttak. Just nu är detta bara ett uthus, men man skulle kunna inreda den till en häftig gäststuga - om man vill.

265 530 m2 (26,5 hektar eller 53 tunnland) natur och skogstomt med helt ensligt och ostört läge, för ändan av sidoväg, till sidoväg till grusväg. Närmaste granne ligger över 600 m. bort fågelvägen och det finns inga trafikerade vägar, vindkraftsverk eller annat i närheten, som kan störa lugnet på platsen. Här finns endast naturens egna ljud. Mycket goda jaktmöjligheter med 8 jakttorn strategiskt utspridda och två foderplatser för vildsvin. Här finns gott om vildsvin, rådjur, hjort och även tilldelning på en älgkalv på egen mark. Skogen består av övervägande blandad lövskog omkring byggnaderna och annars mest yngre (ca. 20 år) björk, gran och tall med några partier med äldre skog.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Jens Christian Nielsen

Ödegårde Sverige AB
Mäklare Jens Christian Nielsen, Ödegårde Sverige AB
070 920 3483