Ödeshögsvägen 25

Gränna, Jönköpings kommun Se på karta

4 950 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
190 m²
Biarea
45 m²
Tomtarea
8,6 ha
Byggår
1909
Driftkostnad
29 468 kr/år
Antal besök
5 425
Dagar på Hemnet
27

Nu ges tillfälle att förvärva en strategiskt och centralt belägen fastighet som inte ofta syns på marknaden. Totalarealen är om 8,85 hektar som fördelas främst över bördig åkermark i växtzon två, men även av ett skogsskifte ovanför Gränna centrum samt tomtmark. En unik fastighet på många sätt, men främst för sitt läge, där vyerna är smått fantastiska med sitt öppna landskap och åkermarken. Lägg därtill de vackra solnedgångarna över Vätterns klara vatten och Visingsö i blickfånget som är livskvalité. Fastigheten har stor tillgång av fruktträd med många fina äpple- och päronsorter på tomt och utmed fastighetsgräns för egen förvaltning eller arrende. Därtill inbringar fastigheten också årlig intäkt mot arrende av åkermarken.

Boningshus har underhållsbehov med hustypen två plans med källare. Boarean är hela 190 kvm som fördelas över fem rum och två kök som kan passa den stora familjen efter vissa förändringar. Alternativt återställas till sitt ursprung av en tvåfamiljsvilla med separerade lägenheter, då kök fortfarande finns kvar på respektive våningsplan. Uppvärmningen sker via vattenburen värme och elpanna. Vatten och avlopp är enskilt där möjlighet finns att ansluta till kommunalt VA. Den digitala infrastrukturen har här säkrats för framtiden genom indragen och ansluten fiber. Ekonomibyggnad av stor ladugård för utmärkt förvaring med många praktiska utrymmen. Äldre uthyrningsdel med underhållsbehov i västra del av ladugård som kan blåsas liv i för möjlig extra inkomst.

Som extra tillgång har fastigheten andel i Mällby samfällighet S:1-S:8. Där ingår både samfälld fiskerätt i Vättern, samfällt vattenområde i Vättern, samfälld strandremsa, samfälld grustäkt och samfällda vägar.
Bokad visning! Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren" och sedan "Boka tid för visning". Välkomna!

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Jönköping

Kontakta mäklaren

Berndt Lindberg

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Jönköping
Mäklare Berndt Lindberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Jönköping
0734-13 11 02