Aspö Prästgården 1

Strängnäs Se på karta

7 200 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
7 rum
Boarea
212 m²
Biarea
12 m²
Byggår
1700
Driftkostnad
51 800 kr/år

Högt och vackert med utsikt ligger denna gamla Prästgård med tidigaste delen byggd på 1700-talet och verifierat genom gamla handlingar prästboställe sedan 1650-talet. Genomgående renoverat genom åren. Väl underhållet och med uppvärmning genom bergvärme. På nedre plan inglasning vid entré, en rejäl möblerbar hall och kök med den gamla fungerande vedspisen bevarad under murad kåpa. Vardagsrum med öppen spis i anslutning till matsal. Kontor och duschrum med WC och tvättstuga vid groventré. Utgång från kök till uteplats med spabad. Gästtoalett och ett sovrum.
På övre plan finns ett allrum och tre rejäla sovrum och kattvindar för förvaring. En kattvind inredd till gästrum. Duschrum och bastu och separat WC. Boyta 212 kvm
Källare med tvättstuga, 2 matkällare, svale och bergvärmeanläggningen, förråd. En del under huset är outgrävt.
Ett flertal timrade uthus, inglasat uterum med kamin, länga med förråd och bodar, slaktbod, festlokal med både dansgolv och pubavdelning. Växthus.
En lägenhet totalrenoverad -14 som är uthyrd om 3 rok + loft. Boyta 70 kvm. Uthyrd för 7200/månad
Tomt 25 402 kvm (2,54 ha)
En på alla sätt härlig fastighet med möjligheter utöver det vanliga Möjligt att göra iordning stallplatser och inhägna hagar. Möjlighet finns till arrende av betesmark.
I Aspö bygdegård inom promenadavstånd från Prästgården har hembygdsföreningen och Bygdegårdsföreningen en lokal där det anordnas 8 pubkvällar om året då det serveras mat och dryck till facila priser. Uppslutningen är vanligtvis god och man kan lära känna grannarna. Det ordnas även valborgsbrasa och midsommarfirande.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Strängnäs - Mariefred