Finnatorp 1

Axvall, Skara Se på karta

3 750 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
180 m²
Tomtarea
15,7 ha

Från Skara mot Skövde, nära Axevalla travbana, hittar vi Finnatorp. Redan när du kommer fram och ser mangårdsbyggnaden med den vackra snickarglädjen på verandan känner man att här det perfekta stället att bo. Det vi hittar här är en gård med mycket bra boende, ca. 16 ha egen mark lämpligt för t.ex. hästar samt möjligheter att driva Bed´n Breakfeast. Förutom den vackra och stilfulla mangårdsbyggnaden på hela 180 m² boyta finns dessutom en välhållen och modern flygelbyggnad på 90 m² lämplig för uthyrning. Vi hittar även en mindre gäststuga på 25 m² samt ytterligare flygelbyggnad. Både gäststuga och flygelbyggnad har stor potential för kortidsuthyrning, t.ex. B&B. Den större flygeln går naturligtvis även nyttja för B&B men är också uthyrningsbar på längre sikt med god ekonomi.

Till fastigheten hör även knappt 16 ha åker, betes och skogsmark. Markerna är lämpade för både spannmåls som foderproduktion men kan även nyttjas som betesmark. Skogen som står i dungar på betesmarken är äldre och har lämnats för att skapa skydd för djuren. Gården har även flera fina och praktiska ekonomibyggnader med goda möjligheter för djurhållning, t.ex. häst, nöt eller får. Den större ekonomibyggnaden består delvis av en ladugård anpassad för lösdrift av köttdjur, men i byggnaden finns även stall med boxplatser för hästar samt en stor loge med ränne. Andra ekonomibyggnader på gården är dels den relativt nyuppförda maskinhallen på 190 m² med fasad och tak i plåt och hårdgjort grusat golv, perfekt för maskiner eller andra fordon. Behövs ytterligare plats för maskiner och andra ekipage finns även ett s.k. stolphus med maskinställplatser. Magasinet inrymmer både garage. förråd samt vedskjul. I anslutning till betesmarkerna hittar vi även en plansilo med betonggolv som naturligtvis går att använda för t.ex. lösdrift av häst.

Potentialen är mycket stor för Finnatorp. Framförallt som hästgård men även som B&B eller "Bo på Lantgård". Med sin närhet till Skara Sommarland samt Axevalla Travbana och andra populära besöksmål som t.ex.trandansen vid Hornborgasjön eller det blommande berget Kinnekulle är det väldigt många turister i området under stor del av året. Här är det sannolikt stort behov av boende och troligen inte svårt att hitta övernattningsgäster.

Gården Finnatorp är strategiskt beläget beläget mitt i Skaraborg och det är inte långt pendlingsavstånd varken till Skara, Skövde eller någon av de andra städerna i närområdet. Vill du åka längre så tar det endast dryga 1,5 timme till Göteborg.

Välkomna på visning av Finnatorp!

Läs mer hos mäklaren
Svensk Fastighetsförmedling Skara