Måsebo 1

Gamleby, Västervik Karta & restider

35 000 000 kr
Gård/SkogGård/Skog

Skogs-och lantbruksfastigheten Gamleby Måsebo är lantlig idyll som hämtad ur en sagobok. Här är du omgiven av ett underbart landskap av ängar, skog, betesmarker och Östersjöns breda kuststräcka. En stilla grusväg leder fram till en klassisk gårdsplan där fastighetens vackra huvudbyggnad samt sidobyggnader ligger. Huvudbyggnaden byggdes 1906 och är totalrenoverad på ett modernt, men tidsenligt vis. Hela huset genomsyras av rymd och ett underbart ljusinsläpp. Vackra välbevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, vedeldad bakugn, flera eldstäder och vitlaserade plankgolv bidrar till den trivsamma känslan i bostaden. Utöver huvudbyggnaden finns ett nyrenoverat boningshus och ett sommartorp. Nere vid sjön finns sjöbod, bastubyggnad med loft och bryggor som erbjuder båt- och badliv samt fantastiska fiskemöjligheter. Fastighetens omgivningar bjuder på ett rikt djurliv och viltrika marker .Vid det anlagda viltvattnet kommer viltet gärna ner för att dricka. Förekomsten av sjöfågel är också god. För den jaktintresserade finns älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, vildsvin och småvilt. Ekonomibyggnader, djurstall/maskinhall, magasin, verkstad/garage och flera förrådsbyggnader öppnar upp för många verksamhetsmöjligheter. I dag har fastigheten inkommande inkomster från uthyrning av torp, jordbruk och skogsbruk. En sällsynt vacker plats att förverkliga drömmar på.

VÄLKOMMEN. Cirka 3 mil norr om Västervik vid Östersjöns långa kuststräcka ligger ett stycke paradis - Gamleby Måsebo. Skogs- och lantbruksfastigheten med sjötomt har en markareal om hela 278, 5 hektar. Förutom huvudbyggnaden med flyglar, finns det ytterligare ett nyrenoverat boningshus på 106 kvadratmeter som med fördel kan hyras ut. Ett sommartorp på 85 kvadratmeter är i dag utarrenderat. På fastigheten finns ett antal ekonomibyggnader, djurstall/maskinhall på 795 kvadratmeter, magasin, verkstad/garage samt förrådsbyggnader. Detta möjliggör olika sorters verksamheter, hästgård och annan djurhållning.

Fastigheten har idag inkomster och möjliga inkomstmöjligheter mellan 300 000 till 400 000 kr/år. Intäkterna utgörs av hyresintäkter, EU-bidrag för skötsel av våtmark, vall och betesmarker. Dessutom tillkommer intäkter för skogen. Den närmaste perioden anger skogsbruksplanen att 11 522 m3 skog kan avverkas.

SKOGSBRUKSPLAN - Alla fördjupade uppgifter om skogen finns att läsa i separat bilaga Skogsbruksplanen, här finns sammanställningen arealer, virkesförråd, fördelning mellan löv och barrträd, bonitet, tillväxt, skogens åldersklasser, samt huggningsklasser och åtgärds förslag, mm.

HERRGÅRDSFÖRNIMMELSER. På den välskötta, singelbelagda gårdsplanen ligger en ståtlig huvudbyggnad av tydlig herrgårdskaraktär. Den gula husfasaden är putsad med ett framträdande mittparti, röd taktegel och spröjsade fönsterpartier. Entrén nås via en klassisk farstukvist med vitmålade snickerier och rött plåttak. Genom en vacker grön pardörr med speglar kommer du in på en punschveranda. Här är du omsluten av stora spröjsade fönsterpartier från alla håll vilket ger ett underbart ljusinsläpp. På golvet ligger vacker hyvlad kalksten från Öland med golvvärme. Från verandan kommer du vidare in till en större möblerbar hall genom vackra specialsnickrade pardörrar av glas. Samma kalkstensgolv löper vidare genom detta rum. En vinklad elegant ektrappa leder upp till övre plan. I anslutning till hallen finns en gästtoalett med wc och tvättställ. Ena väggen är kaklad halva vägen upp, där en vacker blommönstrad tapet

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
271 m²
Tomtarea
278,5 ha tomt
Antal rum
8 rum
Driftkostnad
64 000 kr/år
Byggår
1907
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Måsebo 1 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
35 000 000 kr
Driftkostnad
64 000 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

12 810
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 53 dagar sedan, den 3 maj 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra gårdar/skog som sålts.

Guider & Tips