Möja Lökaö 668

Löka, Värmdö kommun Se på karta

16 100 000 kr

Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
3,4 ha
Antal besök
8 017
Dagar på Hemnet
26

Passa på! Denna fastighet har gått i arv i generationer i över hundra år, och såldes nyligen, i somras, till nuvarande ägaren. Av personliga skäl är den nu till salu på nytt. Mycket ovanligt tillfälle att förvärva ett riktigt fint sjöställe i Lökasundet på ön Möja. Med fastigheten följer ett antal rättigheter i skärgården, såsom del i fiskevatten och sjöviste i naturreservatet på Lökaön. Tomten på Möja är stor nog att dela i tre villatomter. Annars går den förstås att behålla som en ovanligt stor sjötomt med möjlighet till generationsboende.

Samtidigt är grannfastigheten LÖKA 1:46 till salu, vilket ger möjlighet för den som är intresserad att nyttja båda fastigheterna tillsammans.

På tomten på ön Möja finns tre bostadsbyggnader (med adress Lökaö 666, Lökaö 668 och Lökaö 670), samt flera mindre komplementbyggnader och sjöbodar.

Den äldsta byggnaden kallas Mangårdsbyggnaden (Lökaö 668) och byggdes troligen runt 1927. Den har två våningar och källare. I entréplanet finns hall, kök, vardagsrum och sovrum, samt en dusch och toalett. I vardagsrummet och sovrummet finns fina gamla kakelugnar. På övervåningen finns två sovrum och kattvindar under snedtak. Boarean (BOA) är 53,8 m² på entréplanet och 22,8 m² på det övre planet, sammanlagt 77 m² (avrundat). I källaren finns gott om förrådsutrymmen, men eftersom rumshöjden är mindre än 1,90 meter, räknas det inte som biarea (BIA), men golvarean är 45 m². Murade källarväggar. Stommen och fasaderna är av trä och taket belagt med tegelpannor. Vissa av dem är trasiga och taket läcker i den nordöstra delen. El finns. Bergs VA indraget 2018 och inkopplat 2020.
En mindre enklare byggnad, kallad "Rosa stugan" är byggd ca 1955, med boarea 13 m². Inget vatten och avlopp.

Huset med adress Lökaö 666, kallat "Sivs hus", är byggt i trä med plintgrund och plåttak, runt 1980. Det har en boarea på 42 m² och innehåller vardagsrum, sovrum och kök. Intill finns två mindre komplementbyggnader, dels en bostadsbyggnad i trä med plintgrund och plåttak, innehållande vardagsrum, sovrum och kök, med en boarea på 22 m², dels en förrådsbyggnad på 14 m² biarea, med tvättmaskin och diskmaskin och utomhusdusch. Bergs VA och el finns till alla byggnader på denna adress.

Huset med adress Lökaö 670 kallas Ladan. Stommen är av trä och taket av plåt. Här finns två sovrum, kök och ett sovloft, samt vidbyggt förråd / snickarrum. Boarean är 33 m² och biarean 19 m². Bergs VA och el finns.
Fyra sjöbodar finns (på sammanlagt 57 m² biarea), samt en flyttbar "pilkningsbod" på medar.
Vid stranden finns en flytbrygga och utmed berget finns en fast brygga.

Tomten på ön Möja är ca 5192 m² (LÖKA 1:13-2). Resterande del av tomtarean (ca 29078 m²) återfinns som ett "sjöviste" på Lökaön (LÖKA 1:13-1). Sjövistet ligger inom naturreservatet Storö-Bockö-Lökaö. Där finns en enklare byggnad med ca 9 m² boarea, utan el, vatten och avlopp, kallad "Lådan", nära stranden, med en hänförande utsikt över fjärden. Vid stranden finns fina klipphällar. Resten av tomten består mestadels av skog.

Del i samfälligheten LÖKA FS:4 ger rätt till fiske i Storsjön. Del i samfälligheterna LÖKA S:1 (0,5209%), S:2 (0,5209%) ger rätt till väg och del i S:3 (0,5209%) ger rätt till båtsmanstorp nära Dragedet.

Läs mer hos mäklaren
HEM Fastighetsmäklare Sverige AB

Kontakta mäklaren

Hans Åberg

HEM Fastighetsmäklare Sverige AB
Mäklare Hans Åberg, HEM Fastighetsmäklare Sverige AB
+46707100000