Sysslomansgatan 35B

Luthagen, Uppsala Se på karta

1 975 000 kr

Visa bud
Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
37 m²
Balkong
Ja
Byggår
1938
Avgift
2 473 kr/mån
Driftkostnad
7 320 kr/år
Pris/m²
53 378 kr/m²
Antal besök
3 413
Dagar på Hemnet
11

Välkommen till en mycket charmig och tilltalande lägenhet på Sysslomansgatan, med tidstypiska detaljer såsom vackra trägolv, väl tilltagen takhöjd samt karaktäristiska fönster med spröjs. Dessutom är lägenheten en av endast två bostäder med balkong, och den är placerad i helt rätt läge med sol från mitt på dagen till sen kväll. Lägenheten har ett charmigt kök som är renoverat 2014 och fullt utrustat med spishäll, diskmaskin och kombinerad kyl och frys, ett vackert och rymligt vardagsrum med kombinerad sovdel. Duschrummet är stamrenoverat och helkaklat 2005 och lägenheten har gott om utrymme för förvaring i två klädkammare samt i det tillhörande förrådet.

Föreningen, belägen i ett av Luthagen mest attraktiva 30-talshus, är väl omhändertagen, har en gedigen historia och en vacker trädgård med utemöbler och grillmöjlighet. Dessutom finns även parkeringar, garage och cykelförråd. Utmärkt läge i populära Luthagen med bekvämt gångavstånd till citykärnan, Ekonomikum och grönområden och allt vad innerstaden har att erbjuda samt till ett flertal av Uppsala Universitets fakulteter. Du tar dig på några minuter till E4:an alternativt in till resecentrum.

Bostadsrättsföreningen Prästänkan Frideborgs vackra byggnad är uppförd av stiftelsen Frideborg och som föreningens namn antyder hade huset funktionen av ett pensionärshem för prästänkor. Detta var karakteristiskt för Uppsala och i synnerhet för stadsdelen Luthagen under 1900-talets början. Arkitekt Hans Westman (1905-1991) ritade först huset i strikt funktionalistisk stil 1933, men efter synpunkter från beställaren ändrades utförandet till mer traditionalistisk stil och stod färdigt år 1938. Westman var senare huvudsakligen verksam i Skåne där han räknas till de mest framstående arkitekterna under den funktionalistiska epoken.

För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare Jesper Ackelman, på 070-770 18 13 eller [email protected]

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Uppsala