Karlsrogatan 83 B

Sommarro, Uppsala kommun Se på karta

1 595 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1 rum
Boarea
21,7 m²
Våning
2 av 3, hiss finns ej
Byggår
1947
Förening
BRF Lindsberg nr 6
Om föreningen
Energiklass
F
Avgift
1 811 kr/mån
Driftkostnad
3 300 kr/år
Pris/m²
73 502 kr/m²

Välkommen att kontakta fastighetsmäklaren för tidsbokning på 070-750 36 53!

Mycket trivsam 1:a i den stadsnära och populära oasen Sommarro. Välplanerade kvadratmeter och balkong ger ett trevligt och funktionellt boende. Balkongen, som är ovanlig i denna lägenhetsstorlek, bidrar till en luftig känsla. Sommarro är ett lummigt område med natur inpå knuten. I området finns flera restauranger och vid Västertorg, ca 700 m bort, ytterligare restauranger och service. Närheten till Stadsskogen och Hågadalen uppskattas av många liksom de goda kommunikationerna och kort cykelavstånd till centrum.

INTERIÖR
Hall: Bra förvaring i dubbelgarderob, liksom utrymme intill. Ljusa väggar och parkettgolv.

Rum: Bostaden får tack vare det sydliga-västliga läget bra med ljus från stort fönsterparti och balkongdörren. Ljusa väggar och parkettgolv.

Kokvrå: Funktionell köksdel med en stor köksö som spishäll, ugn, integrerat kylskåp och ovanför en kolfilterfläkt. I ett av rummets hörn finns en integrerad frys.

Badrum: Fräscht badrum med duschhörna, handfat, wc och handdukstork. Väggarna är kaklade med vitt kakel och en ljusgrå kakelrad. Klinker på golvet i terrakottafärgad nyans.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

FÖRENING
Föreningen Lindsberg Nr 6 innehar fastigheten Eriksberg 7:6. På fastigheten finns ett bostadshus med 15 lägenheter och 11 parkeringsplatser (100 kr/mån utan elplint och 200 kr/mån med elplint).

2020 - Termostater bytta
2019 - Ny undercentral
2017/2018 - Fasadrenovering
2017 - Spolning av avloppsstammar
2016 - Säkrat upp el i tvättstuga/torkrum
2016 - Byte av värmecirkulationspumpar
2014 - Installation av postboxar
2012 - Renovering av grundfasad
2011 - Fönsterrenovering och byte till energiglas
2007 - Trapphus
2006 - Bredband
2003 - Stamrenovering
1993 - Elrenovering
1988 - Tak och fasad.

Föreningen är till Telenors fibernät med 100/10-uppkoppling som ingår mot ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften, uppgradering till 1Gbit/s är möjlig.

Föreningen debiterar köparen en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet. Pantsättare debiteras pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

OMRÅDET
Sommarro växer och intresset har ökat rejält de senaste åren. Få områden i Uppsala ger sådan möjlighet till variation De som bor här brukar uppskatta de många grönområden som finns i närheten som Stadsskogen och Hågadalen som ger fina möjligheter att möta naturen på nära håll för olika aktiviteter. Sommarro kan med sitt rika restaurangutbud stoltsera med Uppsalas kanske bästa sushirestaurang. I närheten finns kiosk, bensin, apotek, livsmedelsbutiker med mera.

För motionären finns slingor i Stadsskogen för löpning och skidor vintertid. Även Hågadalens naturreservat bjuder förutom unik, stadsnära naturupplevelse på möjligheter till löpning och skidåkning. I Sommarro finns ett gym och i närliggande Ekeby finns Friskis & Svettis. På Ekeby-fältet finns flera fotbollsplaner.

I närområdet finns både skolor och flertalet förskolor. Det är gång- eller cykelavstånd till de flesta av universitetets utbildningsplatser.

Goda kommunikationer med flera busslinjer och täta avgångar stor del av dygnet finns. Bussresa till Uppsala centrum tar 6-7 minuter. Bra cykelvägar finns likaså som inte tar mycket längre tid än bussen.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Kontakta fastighetsmäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Läs mer hos mäklaren
Brege & Holm Fastighetsmäklare

Kontakta mäklaren

Gunnar Brege

Brege & Holm Fastighetsmäklare
Mäklare Gunnar Brege, Brege & Holm Fastighetsmäklare
070-750 36 53