Tullportsgatan 7A

Centrala Norrtälje, Norrtälje Se på karta

1 695 000 kr

1 795 000 kr -6%
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2,5 rum
Boarea
37 m²
Balkong
Nej
Våning
2 av 3, hiss finns ej
Byggår
1929
Förening
BRF Bryggeriet
Om föreningen
Avgift
3 717 kr/mån
Pris/m²
45 811 kr/m²

Välkommen till Tullportsgatan 7A - ett boende utöver det vanliga! Öppna den vackra träporten och lämna gågatans trivsamma sorl. Möts av den pittoreska innergården inramad av låga timrade stugor från 1800-talet, grusgångar, rosor och Södra bergen som fond. Här har tiden stått stilla och man kan riktigt känna historiens vingslag.

Lägenheten ligger mot innergården, en trappa upp i det vackra grå trähuset från 1920-talet. Lägenheten byggdes om 2016-2017 och är ritad av arkitekten Sigrid Zenger. De 37 kvm är yteffektivt planerade och fördelade på två rum och matrum/kök. Genomgående smakfulla och påkostade materialval och fönster i två väderstreck vilket ger lägenheten ett fint ljusinsläpp. Här kommer man direkt in i matrummet/köket som fungerar som lägenheten hjärta och sociala del. Vidare finns ett fint sovrum med platsbyggd förvaring, ett mindre vardagsrum/sovrum och ett alldeles underbart badrum med vackert kakel, fina detaljer och badkar på tassar. I passagen till badrummet finns praktisk utrymme för skor och ytterkläder.

Arkitekten har ordet;
"Lägenhetens övergripande idé är att skapa tre rum som genom att öppnas och stängas kan skapa olika utblickar, ljusföring och användningsmöjligheter över dygnet och åt olika livssituationer. Uppgiften har varit att hitta en varm känsla i lägenheten som både har byggnadens placering i historien och de platsspecifika rumsliga förutsättningar samt kopplingar till uppdragsgivarens ursprung som tema. Här möts min arkitektoniska inspiration av 1910-talets interiörer av Loos med mörka skimrande toner och rumsföljder, den tidens lekfullhet med inspirationer från orienten i en modern tolkning av ett hem som en adaptiv organism. Rumsföljder, genomblickar genom olika rum över hörn ut mot omgivningen och samspelet mellan direkt och indirekt ljus är den centrala och största kvalitén i projektet och den främsta kopplingen till dessa referenser.
Tre rum möter ljuset och utblickarna med olika atmosfärer. Det stora rummet som en salong eller ett caféhaus a la Kärntner Bar, sovrummet möter morgonljuset med en varm ljus tapet som att vakna i en trädgård, arbetsrummet med sin mörkare guldmönstrade tapet, hög bröstning och utblick mot Bryggeriet skapar en känsla av koncentration och lugn. De platsbyggda vägginfällda möblerna skapar förvaring utan att störa rumsflödet. Badrummet med sitt marockanskt inspirerade kakel och mässingdetaljerna ger kopplingar till orientens badhuskultur.”

Här bor man mitt i Norrtäljes idylliska stadskärna med allt man kan önska sig i form av butiker, restauranger, caféer, kultur och service. Perfekt pendlarlägen bara ett par minuter från busstationen men samtidigt nära naturen. Fina promenadstråk längs Norrtäljeån, väster ut mot Lommarbadet med kringliggande skog och natur eller österut genom staden mot Norrtäljeviken. I Societetsparken vid vattnet, finns både tennisbanor, utegym och café. Fortsätter man sin promenad längs vattnet kommer man förbi restaurang Havspiren och vidare ut till Borgmästarholmen och badplatsen vid Kärleksudden. På andra sidan hamninloppet, växer Norrtäljes nyaste stadsdel, Norrtälje Hamn fram. Här byggs förutom bostäder, även parker, torg, kajstråk och mängder av ytor för handel. Norra båtlinjen tar dig sommartid ut i skärgården från Norrtälje Hamn.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Norrtälje

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.