Nathorstvägen 21c

Hammarbyhöjden, Stockholms kommun Se på karta

4 000 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2,5 rum
Boarea
67 m²
Våning
1 av 3, hiss finns
Byggår
1993
Förening
BRF Nathorstvägen 19-21
Om föreningen
Avgift
3 500 kr/mån
Driftkostnad
9 300 kr/år
Pris/m²
59 701 kr/m²

Gavel. Magiskt ljusinsläpp. Modernt. Öppen planlösning. Jacuzzi. 1-2 sovrum. Nära T-bana. Det är Nathorstvägen 21 det - detta lilla paradis mitt i pulserande stadsdelen Hammarbyhöjden, ett utmärkt boende som ligger helt ostört och inbäddat mellan tallar och granar och 1940-talshus i vackra kulörer. Brf Sandjägaren 5 består av två fastigheter med hiss som inrymmer 39 välplanerade lägenheter med byggår 1992. Utanför porten finns en liten lekplats, utegrupp och ett skogsparti som ger detta välbelägna kvarter en härlig känsla!

Magiskt ljusinsläpp i hela bostaden tack vare alla fönster. Planlösningen bjuder in till umgänge med alla vänner. Vardagsrummet och köket gränsar till varandra med en köksö i mitten, tillika matbord, kanske arbetsbänk på dagarna, bestäm du. Välutrustat kök som verkligen bjuder in matkonstnären i varje person. Det stora sovrummet har fönster i vinkel och har därför trevligt ljus in i rummet. Barnrummet, kontoret eller klädkammaren är ett praktiskt utrymme beroende på behov. Kaklat badrum i modernt snitt med bubbelkopp, tvättmaskin och utrymme för framtida skötbord. Hiss i huset är praktiskt, även närheten till T-bana, närservice och Nackareservatet.

Läget i området är mycket bra, med kort gångavstånd till t-banan Skärmarbrink där både linje 17 och 18 passerar. Endast två stationer till Skanstull och ca 10 minuter till T-centralen. Samtidigt är det väldigt cykelvänligt och nära att komma in till staden. Varmt välkomna till "Den vita staden" och Hammarbyhöjden, samt denna trevliga och välplanerade trea!

Dagens Hammarbyhöjden var obebyggd för 100 år sedan men till skillnad från idag så syntes här bodgårdar, kolonimoråden och handelsträdgårdar. Sedan dess har mycket hänt och behovet av bostäder var stort för stadens invånare i början av förra seklet. Alva och Gunnar Myrdal var förespråkare för bättre och större bostäder vilket inspirerade Hammarbyhöjden att utvecklas i den riktningen och funktionalistisk arkitektur kom att prägla området. Bostädernas standard innebar både badrum och kök och många hus kom att kallas "barnrikehus" eftersom de var avsedda för familjer med många barn. Barnen flyttade med tiden ut men föräldrarna bodde kvar varför "pensionärsrikehus" blev en term. Generationsbyte har skett och idag består området av många unga medborgare som känner "den vita staden" (tack vare sin ljusa färgsättning på byggnaderna) som citynära, mer för pengarna, Nackareservatet, närservice och givetvis tunnelbanan som några av de många starka bestående värdena bostäderna i den vita staden erbjuder.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Kontakta mäklaren

Erik Åkerberg

Mäklarhuset Hammarbyhöjden
Mäklare Erik Åkerberg, Mäklarhuset Hammarbyhöjden
0724486363
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas