Sköntorpsvägen 1

Årsta / Gullmarsplan, Stockholms kommun Se på karta

2 995 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
59 m²
Balkong
Ja
Våning
1, hiss finns
Förening
BRF Eken 22
Om föreningen
Avgift
2 602 kr/mån
Driftkostnad
6 840 kr/år
Pris/m²
50 763 kr/m²

Gavelläge - Brf äger marken - Föreningens tre lån ligger på låga räntenivåer till 2024/2025/2026 - Låg belåning (2 706 kr/kvm ÅR 2021) - Bastu - Bredband ingår - 5 min till Gullmarsplan - 5 min till Årstaviken!

Välkommen till denna unika och topprenoverade tvårummare med stor balkong. Missa inte möjligheten att bo i denna populära och lugna del av Årsta, bara ett stenkast från Gullmarsplan i bostadsrättsförening som äger marken. Låg månadsavgift där bland annat bredband (internet), digital-HDTV och telefoni ingår. Parkeringsplats och bastu är endast några av de bekvämligheter som föreningen erbjuder. Bostaden kännetecknas av renoverade ytskikt, smakfulla och påkostade materialval samt renoverat kök och badrum, även planlösningen har öppnats upp för ytterligare ljus och rymd. Genomtänkta lösningar med fina detaljer och materialval av hög klass skapar en lägenhet med en känsla av lyx! Lägenheten har en optimal planlösning med rymliga rum och härligt ljusinsläpp från två vädersträck då den ligger i gavelläge. Balkongen är till ytan stor och här får det med enkelhet plats ett trevligt balkongmöblemang. Föreningen har god ekonomi där de stora renoveringarna är gjorda.

Här bor ni både stads- och naturnära med gångavstånd till Södermalm och Årstaskogens naturreservat, med löpslingan runt Årstaviken, utegym och badbryggor för ett dopp i Mälaren. För de som gillar att strosa i skog och natur så myllrar det av lummiga stigar att upptäcka utöver de större löp- och cykelspåren. Det är samtidigt gångavstånd till Gullmarsplan med dess utmärkta knytpunkt för kollektivtrafik som buss, tvär- och tunnelbana.

Cirka fem minuters gångväg till vackra Årsta Torg med flertalet barer och restauranger med alltifrån danskt, indiskt, italienskt, grekiskt, japanskt mongoliskt till Stockholms kända Palmyra kebab. Här finner ni dessutom apotek, bibliotek, biograf, gym, konditori, nyckelmakare, mataffärer, retro-butiker, skräddare, med mera - allt detta med en pittoresk småstadskänsla!

Flera förskolor inom några minuters gångväg, t.ex. Årstagården, Mejeriet och Skagersvägen 38-40. Grundskolan Årstaskolan och nyöppnade Engelska skolan ligger i närheten. I närliggande Vättersparken ligger öppna förskolan samt en nyrenoverad äventyrslekpark med stor plaskdamm samt fotbollsplan, som på vintern är en fin isbana. På vintern är pulkbacken vid Marviksvägen populär. Årsta är ett populärt område för barnfamiljer och en ny lekplats att upptäcka ligger aldrig långt bort.

Vid intilliggande Årstaviken, även kallad blåbärsskogen, finns flera härliga promenadstråk med såväl utegym som bryggor och badplatser. Här finns bland annat Årsta Gård - en äldre herrgård och tidigare säteri - samt Koloniområde Dianelund med säsongsöppet café, se www.dianelund.se. I närheten finns även Skanskvarn vars koloniförening precis fyllt 100 år. Hit går man för att koppla av i fina miljöer och för att fika i den gamla kvarnen. Från Tanto går båtar över till Årsta holmar där ni upptäcker orörd natur i urskog och rikt djurliv med bland annat fåglar och bävrar.

Vidare finns dessutom vackra Årsta Torg ritat av arkitektbröderna Erik och Tore Ahlsén som när det byggdes 1953 var Stockholms första förortscentrum med affärer, bio, bibliotek, teater och Folkets hus. Allt detta finns kvar i dag - och i tillägg finns dessutom apotek, gym, konditori, café, retrobutiker, skräddare, florist flertalet restauranger m.m. Närheten till det k-märkta torget ger en pittoresk småstadskänsla. Det är hell

Läs mer hos mäklaren
Notar

Kontakta mäklaren

Yashar Shojai

Notar
Mäklare Yashar  Shojai, Notar
073-501 69 48
Guldhemmets logotyp

Vinnare

Årets Mäklarkedja

Guldhemmet 2022