Lidköpingsvägen 62

Hammarbyhöjden, Stockholms kommun Se på karta

3 250 000 kr

Budgivning pågår
Här erbjuds budgivning med BankID
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
60 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 3, hiss finns ej
Förening
BRF Adepten 2
Om föreningen
Avgift
2 993 kr/mån
Driftkostnad
6 840 kr/år
Pris/m²
54 167 kr/m²
Antal besök
4 189
Dagar på Hemnet
27

Matkonstnären kan underhålla det stora sällskapet i köket! Har du redan nu eller senare behov av ytterligare ett sovrum så kan köket delas upp. Kök och vardagsrum hänger samman så planlösningen är toppen och det är lätt att hänga här hemma, ensam eller med vännerna. Stort sovrum som har plats för den breda sängen och sängbord och i direkt anslutning har du en klädkammare. Balkongen gränsar från sovrummet så det är så härligt att öppna balkongdörren och släppa in fågelsång och krispig höstluft tidigt på morgonen medan duntäcket fortfarande värmer gott.

Lugnt läge i höjden med snabb access till T-bana. Åt andra hållet Nackareservatet, utomhusgym, löpstråk med mera. Ena foten på tuben in till pulsen och andra foten i naturen för mentalt lugn och skogsvandringen!

Dagens Hammarbyhöjden var obebyggd för 100 år sedan men till skillnad från idag så syntes här bodgårdar, kolonimoråden och handelsträdgårdar. Sedan dess har mycket hänt och behovet av bostäder var stort för stadens invånare i början av förra seklet. Alva och Gunnar Myrdal var förespråkare för bättre och större bostäder vilket inspirerade Hammarbyhöjden att utvecklas i den riktningen och funktionalistisk arkitektur kom att prägla området. Bostädernas standard innebar både badrum och kök och många hus kom att kallas "barnrikehus" eftersom de var avsedda för familjer med många barn. Barnen flyttade med tiden ut men föräldrarna bodde kvar varför "penisonärsrikehus" blev en term. Generationsbyte har skett och idag består området av många unga medborgare som känner "den vita staden" (tack vare sin ljusa färgsättning på byggnaderna) som citynära, mer för pengarna, Nackareservatet, närservice och givetvis tunnelbanan som några av de många starka bestående värdena bostäderna i den vita staden erbjuder.

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Kontakta mäklaren

Erik Åkerberg

Mäklarhuset Hammarbyhöjden
Mäklare Erik Åkerberg, Mäklarhuset Hammarbyhöjden
0724486363