Kommande

Hökmossevägen 70

Telefonplan - Hägersten, Stockholm Se på karta

2 690 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
51 m²
Balkong
Nej
Våning
3 av 3, hiss finns ej
Byggår
1943
Förening
BRF Korpen
Om föreningen
Avgift
3 494 kr/mån
Pris/m²
52 745 kr/m²
Kommande

- Härlig takhöjd på hela 2.70 m
- Nära till gott om restauranger och caféer
- Kvadratmetrarna på de rätta ställena
- Fönster i tre väderstreck
- Genomgående planlösning
- Gångavstånd till både Hägerstensåsens och Telefonplans tunnelbana
- Förening som äger marken (ej tomträtt)
- Möjlighet att skapa en riktig 3 rok

Nu saluförs denna fina gaveltvåa med fönster i hela tre väderstreck. Lägg till spegeldörrar, hatthylla i original, vackra fönsterbrädor i sten, stavparkett och ett ljusinsläpp som heter duga. Detta kombinerat med stora ytor i alla rum och ett renoverat kök med plats för ett större matbord - Den här chansen vill du inte missa!

Planlösningen är genomgående vilket tillåter att gå runt i lägenheten, tillsammans med ljuset som flödar från de många fönstren. Tack vare gavelläget har både kök och vardagsrum två fönster - något som möjliggör för att skapa en riktig 3 rok.

Köket har fått en ny kostym med vita luckor, vitvaror i rostfritt och vitt kakel ovan arbetsbänk i trä. Köket inhyser gott om förvaring samtidigt som det finns plats för ett större matbord. Tack vare att det finns två ingångar hit, blir köket ljust, stort och den naturliga samlingspunkten. Även om kocken huserar i köket är det lätt att prata och mingla tack vare att köket även nås från vardagsrummet. På golvet ligger ett charmigt och tåligt schackrutigt golv som gifter sig väldigt bra med kökets övriga färgsättning.

I sovrummet är de rymliga originalgarderoberna bevarade, och här har många maximerat utrymmet ännu mer med skjutdörrar. Det går alltså att uppgradera garderoben för den som vill. Sovrummet är så pass stort att det finns gott om plats för ytterligare möblemang i form av fler garderober, sittmöbler, skrivbord - vad än som kan du kan tänkas vilja ha.

I sovrum och vardagsrum ligger det parkettgolv, i hallen ett slitstarkt klinkergolv och köket har som sagt en tidstypisk schackrutig linoleummatta. I hallen är också den fantastiska originalhatthyllan bevarad med sina magiska ankarkrokar och istället för klassiska dörrhandtag hittas här vackra dörrknoppar i mässing. På dessa 51 kvm får verkligen ett helt hem plats, och det är bara att flytta in och bo.

Till lägenheten hör ett stort förråd på vinden.

1943-1944 ritades dessa tegelhus av arkitekterna Ernst Hawerman och Nils G:son Friberg och utgjorde ett av många kvarter barnrikehus som under 40-talet uppfördes runt om i Stockholms närförorter.

Tack vare det höga läget är lägenheten fri från insyn och tillsammans med gröna träd skymtar också den vackra tegelfasaden som är föreningens signum. Hela området andas funkis och det är precis det som gör Hökmossevägen speciell. Fördelen med att bo här är också att områdets största mataffär (Stora Coop Västberga) ligger på kort promenadavstånd. Lyxigt att kunna storhandla i sin närmsta matbutik!

På Hökmossevägen 70 bor du i en förening med 111 lägenheter där stämningen är god mellan de boende. Föreningen är stabil och har funnits sedan 2001. I källaren finns källarförråd. Runt och mellan husen finns stora gräsytor för sommarvarma fötter och svalkande picknickar. Här finns rabatter, utemöbler, grillplatser och stora träd som med sina kronor ger skugga varma sommardagar.

Närheten till kommunikationer är utmärkta då busshållplatser finns direkt utanför porten. Buss 141 till Telefonplan eller 147 direkt till Liljeholmen. Vill man istället gå till tunnelbana Hägerstensåsen tar det inte mycket längre tid än vad bussen tar (ca 7 min

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Hägersten