Hökmossevägen 9

Telefonplan - Hägersten, Stockholm Se på karta

2 295 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
53,5 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 3, hiss finns ej
Förening
Riksbyggen BRF Stockholmshus Nr.7.
Om föreningen
Avgift
3 784 kr/mån
Pris/m²
42 897 kr/m²
Antal besök
1 569
Dagar på Hemnet
2

- Möjlighet att göra till en riktig 3 rok
- Den holländska parketten bevarad
- Grönt gavelläge
- Framtagen tegelvägg
- Rymlig klädkammare i stor hall
- Balkong med grönska som närmsta granne

Nu saluförs denna charmiga pärla med gavelläge, originalparkett, klädkammare och balkong.

Den här lägenheten har något alldeles extra. Svårt att sätta fingret på om det är den lummiga balkongen, det gröna gavelläget, den magiska tapeten i hallen eller den rymliga klädkammaren. Kanske är det den framtagna och fantastiska tegelväggen, den vackra bevarade parketten eller originalköket med öppna hyllor och serveringsskåp. Högst troligt är det kombinationen av alla dessa egenskaper som gör att denna lägenhet får hjärtat att snörpa sig. Här har vi en riktig pärla - det är ett som är säkert!

Utanför alla fönster vajar träden i takt med vinden och runt huset springer rådjur, ekorrar hoppar i träden och ringduvorna kuttrar. Solens strålar skapar solkatter på inredningen som dansar runt i lägenheten och plockar in naturen utanför. Fönstren ligger i hela tre väderstreck och gör att till och med hallen blir ett ljus och härligt rum.

Planlösningen lämnar inte mycket åt slumpen och tack vare gavelläget är det möjligt att skapa en riktig 3 rok för den som vill. Alla rum är väl tilltagna och rymmer baluns och galej för både vänner och familj.

Vardagsrummet är ljust och otroligt lättmöblerat. Här är tegelväggen framtagen mot köket och skapar en dynamik som är svår att inte gilla. Härifrån nås också den lummiga balkongen som magiskt bäddas in och omges av grönska och som skapar otroliga solkatter. Sovrummet är stort och rymmer en stor säng för den som vill sträcka ut armar och ben den där första minuten på morgonen. Det finns även gott om yta för annan önskvärd möblering eller några snabba danssteg dagen till ära.

Köket är idag uppdelat i kök och matrum med en charmig bardisk emellan. Här finns det verkligen oändliga möjligheter. Det charmiga originalköket är bevarat i form av väggskåp med både öppna hyllor och de klassiska skjutluckorna, stort hörnskafferi, bakbord och serveringsskåp. Tack vare att köket ligger i gavelläge och har fönster i två väderstreck går det också att dela av köket och skapa ett till rum.

Hallen är stor och har en fantastisk tapet som ger liv och rörelse till vad som annars bara är en transportsträcka. Här blir det en samlingspunkt och utgångsläget till de övriga rummen samt klädkammaren.

Den här lägenheten är något alldeles extra och jag är övertygad om att det är här drömmar blir sanna.

Bostadsrättsföreningen Brf Stockholmshus nr 7 är områdets äldsta förening (bildad vid nybyggnation 1946) och den är både stor och stabil. Något som är unikt för just den här föreningen är att det finns en gästlägenhet för medlemmarna att hyra. Perfekt när familj eller vänner kommer på besök!

Telefonplan är ett av de mysiga funkisområdena i Hägersten och de historiska vingslagen slår mot en när man rör sig i dessa kvarter. Här får både det lugna hemmalivet ta plats såväl som större middagar och tillställningar. Tack vare träden runt om fastigheten omsluts denna lägenhet av grönska. Närmaste matbutik (förutom Hemköp eller Ica vid Telefonplan) är stora Coop Västberga med intilliggande Systembolaget, Rusta och Jysk. Om det inte är bekvämlighet vet jag inte vad. Alla tre matbutiker finns på bekvämt gångavstånd.

Pendeltåget nås snabbt och enkelt med en närbelägen buss till Älvsjö station och om du har bil kommer du sn

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Stockholm - Hägersten

Visningstider

 • 2
  aug
  Mån 2 aug kl. 15:30–16:30
  Anmälan krävs via mäklarens hemsida. Under rådande omständigheter endast bokade sällskap. Max 2 personer per sällskap.
 • 3
  aug
  Tis 3 aug kl. 18:00–19:00
  Anmälan krävs via mäklarens hemsida. Under rådande omständigheter endast bokade sällskap. Max 2 personer per sällskap.
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.