Eklångsvägen 42, 2 tr

Årsta, Stockholm Se på karta

2 875 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
56 m²
Balkong
Ja
Våning
2 av 3, hiss finns ej
Byggår
1944
Förening
BRF Stockholmshus 8
Om föreningen
Avgift
3 367 kr/mån
Driftkostnad
3 000 kr/år
Pris/m²
51 339 kr/m²
Antal besök
834
Dagar på Hemnet
3

Varmt välkomna till denna optimalt planerade trea med balkong i solsäkert läge. Samtliga rum och balkongen erbjuder en fantastisk utsikt över grönska och takåsar ända från Årsta och in mot Stockholms innerstad. Här bor ni ett stenkast från Årsta torg i en mycket populär förening med all tänkbar service runt knuten, samtidigt som lägenheten ligger helt fritt och insynsskyddat med en milsvid utsikt.

Vardagsrummet bjuder på många möbleringsmöjligheter och rymmer plats för såväl soffa och matplats utan att det känns trångt. Stora fönsterpartier och en vacker fönsterbräda i sten. Väggarna är tapetserade och ekparkett på golv. Under ekparketten finns den ursprungliga ”Årsta-parketten” bevarad för den som vill återställa. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong, belägen i fritt och solsäkert samt lummigt läge, med utsikt över grönskan nedanför. På balkongen finns plats att inreda med såväl utemöbler som de egna odlingarna och den blir en självklar plats att avnjuta sommarkvällarna och kvällssolen på. Från vardagsrummet nås även ett stort sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbel samt en praktisk garderobsvägg. Även sovrummet har en vacker fönsterbräda i sten. Här sover man gott i ett rofyllt läge med utsikt mot grönska. Fräscht kök med goda förvaringsmöjligheter i skåp och med en naturlig matplatsdel invid fönster med härlig utsikt. Intill köket ligger matrummet som är perfekt att inredas som ytterligare sovrum, barnrum eller varför inte ett hemmakontor. Den inbjudande hallen är rymlig och erbjuder gott om förvaring på såväl hatthylla som en mycket rymlig klädkammare. Stambytt badrum, helkaklade väggar och golvet med klinkers, inrett med badkar och tvättmaskin. Nuvarande ägare disponerar ett stort vindsförråd och ett lite mindre förråd på entréplan. I huset finns även ett rymligt barnvagns- och cykelrum, vilket smidigt nås från såväl utsidan av fastigheten som från trapphuset.

Eklångsvägen tillhör Brf Stockholmshus nr 8 - en av Årstas största och mest välskötta föreningar med total 551 lägenheter. Här finns dessutom 15 kommersiella lokaler som hyrs ut och ger föreningen bra intäkter. Utöver detta även över hundra parkeringsplatser och garage. För medlemmarna erbjuds två härliga grillplatser, hobbyrum samt ett övernattningsrum.

Ett stenkast bort ligger charmiga Årsta Torg ritat av arkitektbröderna Erik och Tore Ahlsén som när det byggdes 1953 var Stockholms första förortscentrum med affärer, bio, bibliotek, teater och Folkets hus. Allt detta finns kvar idag - och i tillägg finns dessutom apotek, gym, konditori, café, retrobutiker, skräddare, florist och flertalet restauranger m.m. Närheten till det k-märkta torget ger en pittoresk småstadskänsla och gör att man kan välja bort stan när man ska uträtta ärenden. Det är heller inte långt till Globens shopping eller Liljeholmen med dess nya galleria.

Vid intilliggande naturreservatet vid Årstaviken finns flera härliga promenadstråk med såväl utegym som bryggor och badplatser. Här finns bland annat Årsta Gård - en äldre herrgård och tidigare säteri - samt Koloniområde Dianelund med säsongsöppet café, se http://www.dianelund.se. Från Tanto går båtar över till Årsta holmar där ni upptäcker orörd natur i urskog och rikt djurliv med bland annat fåglar och bävrar.

Läget är även perfekt för barnfamiljen med flera förskolor i närheten. Årstaskolan, Skanskvarnsskolan och Engelska skolan ligger med gångavstånd. I närliggande Vättersparken ligger öppna förskolan som håller öppe

Läs mer hos mäklaren
Notar
Guldhemmnet logga

Vinnare

Årets mäklarkedja

Guldhemmet 2019

Visningstider

Observera att många visningar kräver föranmälan. Kontakta mäklaren för mer information.
 • 20
  jun
  Sön 20 jun kl. 13:00–13:45
  Anmälan krävs - Boka din närvaro/ankomsttid online via www.notar.se för att minska köbildning
 • 21
  jun
  Mån 21 jun kl. 17:00–17:30
  Anmälan krävs - Boka din närvaro/ankomsttid online via www.notar.se för att minska köbildning
För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.