Olshammarsgatan 8

Hisings Backa, Göteborg Se på karta
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
80 m²
Byggår
1970
Förening
Riksbyggen BRF Blå Staden
Om föreningen
Avgift
4 226 kr/mån
Pris/m²
25 000 kr/m²

Näst högst upp i huset - på våning 4 av 5 - finner vi denna välplanerade trea i genomgång, rofyllt belägen med balkong i väster och en underbar fri vy över grönskande omgivningar. Fantastiska fönsterpartier ger ett rikligt ljus. Köket är tilltaget, vardagsrummet likaså. Sovrummen har förvaringsutrymmen och badrummet är helkaklat samt utrustat med tvättmaskin. Hallen är rymligt inbjudande med goda förvaringsutrymmen vidare.

Ett hemtrevligt boende. Och synnerligen fräscht och fint!

Välskött förening med båda gym, bastu och publokal. I närområdet hittar vi grönska och stort service- och shoppingutbud på nya Selma Stad samt Bäckebol. Goda kommunikationer ett stenkast bort tar en vidare snabbt till centrala Göteborg.

Riksbyggens Brf Blå Staden.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 1969. I föreningen finns 881 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 10 hyresrättslokaler samt ett gruppboende med 5 lägenheter. Till föreningen tillhör adresserna: Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3, Heidenstams gata 1-13.

Föreningen köpte huset 1973 (tomträtt).

RENOVERINGAR
1985 byttes fönster och tak lades om.
1995 renoverades balkonger.
2002 målades trappuppgångar om.
2004 renoverades tvättstuga.
2005 målades fasad.
2009 genomfördes en el-separation för att få individuell el-mätning och en OVK-besiktning av ventilationen utfördes. Under samma år målades samtliga fönster, dränering kring Olshammarsgatan utfördes och huset energideklarerades.
2009-2011 renoverades samtliga V/A-stammar i kök och badrum med metoden relining.
2010 påbörjades renovering av hissar.
2012 installerades underjordsbehållare som sopsorteringssystem och föreningen fick godkänt bygglov för inglasning av balkonger.
2013 målades yttertak om och automatiska dörröppnare i samtliga entréer installerades.
2013-2014 utfördes mark- och dräneringsarbete och nya maskiner köptes in till tvättstugor.
2014 färdigställdes det löpande arbetet med renovering av hissarna och stamrenovering av tappvatten på Karolinernas gata 2-3 påbörjades.
2015 slutfördes stamrenovering av tappvatten på Karolinernas gata 2-3
2016 genomfördes injustering av ventilation och fjärrvärme. Golv av källargång på Övralidsgatan 11- 15 målades och parkeringsautomaterna vid gästparkering gjordes om till enbart kortbetalning.
2017 installerades säkerhetsdörrar, postboxar och nytt låssystem i höghusen.
2018 Underhåll av loftgångar, nya tätningslister monteras, renovering av gästlägenhet, boulebanan samt påbörjan av utbyte av tryckta rör på vindar i höghusen.

Föreningen har ett pågående underhållsarbete av loftgångar samt under våren 2019 påbörjades ett byte av tappvattenrör i samtliga lägenheter vilket är beräknat till ca två år för hela föreningen och ca 3 veckor per lägenhet.

I föreningen finns bygglov för inglasning av balkonger. Vid intresse kontaktar man Alnova Balkongsystem AB, www.alnova.se. Vill man glasa in sin balkong så står man själv för kostnaden.

Föreningen har under de senaste åren gjort marginella höjningar och senast
2017-07-01 höjdes avgiften med 2% med anledning av kommande underhåll (fortsatt underhållsarbete på loftgångar, säkerhetsdörrar, värmeinjustering, inventering av trycksatta ledningar. Ytterligare en avgiftshöjning med 4 % har skett under 2018. För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar, se årsredovisning eller besök deras informativa hemsida www.laget.se/blastad

Läs mer hos mäklaren
ANCEVSKA I GÖTEBORG Juridik & Fastighetsbyrå AB