Essinge Högväg 6 - Accepterat pris

Kungsholmen - Stora Essingen, Stockholms kommun Se på karta

5 695 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
65 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1935
Förening
BRF Blåkulla 4
Om föreningen
Avgift
3 429 kr/mån
Pris/m²
87 615 kr/m²

Charmfull 3:a i fint skick med underbart läge i lugna villakvarter! Tillgången till den stora trädgården ger verkligen boendet villa/radhuskänsla. Skicket ät fint med genomgående ljus, behaglig färgsättning och ett originalgolv av furu flyter genom hela lägenheten. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck och är öppet mot det stilrena köket som är fullt maskinellt utrustat, diskmaskinen är integrerad. Det finns två sovrum varav ett är utmärkt som föräldrarum och det andra rummet passar utmärkt som barnrum eller arbetsrum. Här finns också ett rymligt, fräscht och helkaklat badrum med badkar och takdusch. Föreningen välskött och stabil, stambyte och samtliga stora renoveringar är utförda. Man äger marken samt en av lägenheterna som blir en dold tillgång. Istället för balkong har man tillgång till den stora trädgården med gräsytor, uteplats och odlingsmöjligheter som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Föreningen hyr ut parkeringsplatser och garage. Läget på ön är lugnt och bra på gata utan genomfartstrafik. Närhet till allmän service, badplats, småbåtshamn och allmänna kommunikationer.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judodojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak.
Bra kommunikationer med 1:ans och 56:ans bussar, nattbuss 91, samt tvärbana. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. Pendelbåten Movitz börjar trafikera Stora Essingen den 2/5. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Läs mer hos mäklaren
Wallin & Co AB

Kontakta mäklaren

Kerstin Wallin

Wallin & Co AB
Mäklare Kerstin Wallin, Wallin & Co AB
+46763277300