Engelbrektsgatan 53

Lorensberg, Göteborg Se på karta

11 500 000 kr

Visa bud
Budgivning pågår
Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
140 m²
Balkong
Nej
Byggår
1879
Förening
BRF Engelbrektsgatan 53
Om föreningen
Avgift
4 064 kr/mån
Pris/m²
82 143 kr/m²

Ett privat penthouse.

Ni välkomnas varmt till denna arkitektritade vindsvåning av allra högsta klass i attraktiva Lorensberg. Extraordinär och privat samt exklusiv i minsta detalj. Här erbjuds takterrass, fantastisk och fri utsikt åt alla håll, en synnerligen ljuvlig nockhöjd, takfönster i överflöd, synliga vackra vita murstockar, platsmurade Vauni spisar, härlig belysning med up och downlights, integrerad teknik, Binova kök, Gaggenau maskinpark, vinkyl, bastu, egen tvättavdelning jämte mycket mycket annat med omsorg genomtänkt, påkostat och stilfullt.

Privat tar hissen oss upp till sjätte våningen och direkt in i bostaden där vi välkomnas av ett fantastiskt ljusinsläpp från takfönstret i den stilrena entrén med avhängningsmöjligheter.

Entrén leder oss till den representativa sällskapsdelen i bostaden; kök, vardagsrum och matsal i öppen planlösning ackompanjerad av en underbar takterrass mot den rofyllda innergården med en fantastisk och fri utsikt mot Gothia Towers och Lisebergshjulet. Härtill en enastående nockhöjd, synliga vackra vitmålade murstockar med två inmurade spisar från exklusiva Vauni, flertalet takfönster som låter ljuset flöda rikligt i hela våningen samt en fantastisk och fri utsikt även över hela Heden och Göteborgs sevärdheter såsom bla. Läppstiftet. Ett av takfönstren öppnas och stängs via fjärrkontroll. Bostaden är vidare delvis utrustad med ett integrerat ljudsystem med inbyggda högtalare.

Köket är från exklusiva Binova med integrerade vitvaror från Gaggenau; kyl/frys side by side med ismaskin, varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin, fläkt samt en vinkyl (med plats för 50 flaskor). Modern diskho och blandare från Blanco - även på den praktiska köksön. Bänkskiva i silestone.

Terrassen erbjuder sol i stort hela dagen. Väggarna är inklädda i lärkträ och golvet är belagt med cumaro. Här finns även en elstyrd markis samt infravärme som förlänger utesäsongen.

I den andra delen från entrén nås de privata ytorna. Ett ’master bedroom’, alldeles insynsskyddat och ostört, också med möjlighet till en del av takterrassen. På golvet i sovrummet ligger en härlig korthårig heltäckningsmatta som även går in i den lyxiga klädkammaren (’walk in closet’). Att beskådas i klädkammaren är de vackra vitmålade murstockarna.

Det stilfulla badrummet i anslutning är inrett med helkaklade väggar och klinkergolv i ton av sand från italienska Brix. En värmande bastu är aldrig fel och i synnerhet inte med den vackra utsikt som ges även från badrummet. Här finns vidare en dusch avskild med glasvägg samt blandare och munstycke från Hans Grohe. Badrummet erbjuder även ett inkaklat badkar från Duravit. Den tilltalande badrumsmöbeln är likaså från Duravit med blandare från Dornbracht. Vägghängd WC från Duravit, Phillippe Starck Edition.

Från hallen nås gästtoaletten, inredd i samma exklusiva stil som badrummet.

Mellan badrum och gästtoalett återfinns en alldeles egen tvättavdelning med tvättho, arbetsbänk samt maskiner (tvättmaskin, torktumlare och torkskåp) från Miele.

Innanför köket finns vidare ett sovrum som lämpar sig som gästrum eller kontor. Bekvämt avlägset från den privata avdelningen.

Våningen är tilltagen och det torde finnas en möjlighet att dela av det stora vardagsrummet till ännu ett rum efter behov om önskvärt. Att noteras - lägenheten är förtecknad som 4 rok enligt föreningen. Därutöver kommer kammaren i sovrummet.

Hela lägenheten har golvvärme.

Allmänt om föreningen:
Brf Engelbrekt

Läs mer hos mäklaren
ANCEVSKA I GÖTEBORG Juridik & Fastighetsbyrå AB